.

.

11.9.2013

Elokuvat ja teatteriEilen leffassa; Kekkonen tulee!
Parempi elokuva kuin odotin! Jäin kuitenkin aprikoimaan, että onko edes Lapissa missään kylässä 15 kylähullua, mutta vaan 5 tavallista ihmistä? No, äh, sehän siitä teki hauskan. Yleensä en tykkää elokuvista jossa on kertoja, joka katsoo suoraan kameraan. Se ikään kuin rikkoo illuusion, mutta tässä elokuvassa se oli luontevaa ja tällä kertaa tykkäsin. Jollain sairaalla tavalla tykkäsin siitä terkasta eniten. Liisasta. On hetkiä kun mäkin haluisin olla sellanen; koleakasvoinen, harmaa, läpitunkeva ja lähes mykkä. No, ei taida kyllä kauas heittää. 

Kivana yllätyksenä leffassa Allin miestä esitti vanha naapurini ja ihastukseni kohde (lähes 20 vuoden takaa) Teijo Eloranta! Charmantisti harmaantuneena, niinkuin kaikki oikeat ja komeat miesnäyttelijät. (Niin, toivottavasti se harmaa ei ollut maskia!!) Täytyypä mainita että kaikkien aikojen suurimpia teatterielämyksiä oli aikoinaan Teijo Elorannan esittämä monologi Yhteiskunnan itsemurhaama. Siitä vieläkin suurkiitos hänelle! Kävin katsomassa "Viulunsoittaja katolla"-näytelmän useita kertoja pelkästään ihastuksesta häneen.

Ja jos nyt teatterista puhutaan, niin naisnäyttelijöistä suurimman vaikutuksen (Ehdottomasti) on tehnyt Anna-Elina Lyytikäinen! Sezuanin hyvä ihminen oli mykistävän kaunis! Kaunis! Vieläkin jos näen hänet kadulla, haluaisin mennä kertomaan miten suuren vaikutuksen hän silloin teki, mutta ujous iskee niin voimallisesti, etten ole sitä vielä kyennyt tekemään. Miten niin suurelle idolille voisi mennä sanomaan mitään? Sekoilisin sanoissani, punastuisin ja lopuksi pyörtyisin siihen paikkaan.

Tänäänkin leffassa; Blue Jasmin.
Wooh, miten mahtava elokuva! Todellakin tykkäsin!
Suosittelen, suosittelen, suosittelen!


3 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Se olisi kyllä idolistasi mieleenpainuvaa, jos vielä pyörtyisitkin lopuksi! Mutta kyllä hän ilahtuisi, niin minä ainakin luulen.

Siitä on monta kuukautta, kun viimeksi kävin leffassa. Niin monta hyvää leffaa on mennyt ohi. Voivoi.

vilukissi kirjoitti...

...voi ei, missasin Blue Jasminen, kertakaikkiaan voi itkut. Kyllä idoleille voi mennä sanomaan jotain tai ainakin ohikulkiessaan sanoa jotain nättiä. Kyllä idoli haluaa kuulla!

Thilda kirjoitti...

Kirjailijatar; Emmää ehkä haluis olla niin mieleenpainuva! :) Monia leffoja menee välillä ohi ja niitä pitää sitten metsästellä DVD:nä.

Vilukissi; Kannattaa ostaa tai ainakin vuokrata! Niin, varmaan idoli haluaa kuulla... kaikki riippuu vaan fanin rohkeudesta ;)