.

.

21.1.2014

Narikat marketteihin!


Olen lämpöhalvauksen partaalla näin talvisin kun menen kauppaan. Jos ulkona on vaikka -10 pakkasta, pitää ulos pukeutua niin lämpimästi, että sisällä paistuu ulkovaatteissa! Etenkin kun kaupoissa lämpö on säädetty arviolta jonnekin +24 asteen tienoille. Kyllä kai myyjät vähemmälläkin lämmöllä pärjäisivät? Vaikka jo ennakolta tiedän, että nykyaikana ihmiset ovat tottuneet niin lämpimään, että ehdotukseni on aivan naurettava. Myyjät paleltuisivat +20 asteessa.

Ajattelinkin ehdottaa että marketteihin laitettaisiin naulakot, siis narikka. Sama toimisi kätevästi kesällä toisinpäin; helteellä kauppoja viilennetään avoimilla kylmäaltailla, jolloin T-paitasillani aina todellakin jäädyn kaupassa. Jos olisi se narikka, voisin sieltä napata keväällä sinne jättämäni talvitakin, eikä koskaan olisi paha mieli kaupassa (ainakaan lämpötilan takia).

Mietipä tätä kaupan setä!Verrokiksi täytynee mainita, että tällä hetkellä, kun ulkona on -17 astetta pakkasta, meillä sisällä on kylmimmässä huoneessa +14 ja lämpimimmässä +19. Mutta noita lämpimiä huoneita on vain 2, eli useimmissa on raikas 16 lämpöasteen ilmatila. 

Enkä minä turkki päällä näitä postaile, kyse on vaan tottumuksesta.


2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Luin viikon yhteenvetoasikin! Olet jotenkin plajon sinnikkäämpi kuin minä. Näkeehän se jo noista huoneiden lämpötiloistakin! Toki, mäkin nukun viileässä ja nukkuisin ikkuna auki, ellei se olisi juuri pään takana.(ei puhuta taloyhtiölle, lohuoneessa on ikkuna raollaan...)
Olet muuten oikeassa noista narikoista, siis narikasta...moni tekisi varmasti kesäätalvea enemmän ostoksia, jos ei olisi päällysvaatteet haittana!

Thilda kirjoitti...

vilukissi; Jaa, enpä tiedä... sinnikäs välillä, välillä en! Mutta tsemppiä sulle!