.

.

6.1.2014

Tukholma ja laihtariKäväisin Tukholmassa, mukavana alkuna vuodelle. En ollut koskaan aiemmin siellä pyörinyt, joten matka oli mukava elämys. Melkein ensimmäiseksi törmäsin Gudrun Sjödenin kauppaan, jossa oli alennusmyynti. Minä, jolle jo vähän kaikki lähipiirissä naljailee takkien määrästä, ostin tietysti takin. Kivan vihreän välikausitakin jonka selässä on kirjailtuja kuvioita. 

Toiseksi menimme sukulaistädin kanssa kuninkaalliseen kauppaan; ylellisiä tekstiilejä, astioita, koruja, kirjoja, kortteja, kynttilöitä, saippuoita jne. Muutama mukava tekstiili ja 1700-luvun lasikopio tarttui mukaan.

Sitten löysmme vahingossa viihtyisän kahvilan, jonka hämyisessä valaistuksessa nautimme marenkitorttua ja aitoa minttuteetä! Tee valmistettiin leikkaamalla noin litran vetoiseen mukiin kourallinen tuoretta minttua, pari isoa sitruunanlohkoa, inkivääriä vähäsen ja hunajaa makeutukseksi. Kaiken päälle kuuma vesi. Todella herkullista, eikä muistuta vähääkään niitä surkeita pussiminttutee-versioita, joita aiemmin olen juonut. Marenkitorttu oli hyvin muhkea ja vain sen verran uunissa käytetty, että pinta oli hiukan ruskistunut. Sisältö oli ihanaa pehmeää massaa, ohuen kakkupohjan päällä. Ei siis murujen kanssa kamppailua, kuten yleensä marenkien ollessa kyseessä.

Laivalla söimme buffetpöydästä herkkuja niin, että laihdutuskuuri meinasi heti mennä läskiksi, hehe. Meidän onneksemme laiva on huomenna menossa 7 viikoksi remppaan, niin että kemikaliossa KAIKKI tuotteet olivat -50% ja TAX-free-shopissa niin ikään kaikki tuotteet (alkoholi ym) olivat -30%. Minun parfyymiputelini lisääntyivät onnekkaan sattuman vuoksi 9 pullolla...


Nyt siis on alkanut laihdutuskuuri, jota jo lupailinkin julkisesti aloittaa vuoden vaihteesta.
Mitään fyysistä kamppailua en vielä ole aloittanut, lukuunottamatta viikonlopun kävelyretkiä luonnossa.
Voin kertoa, että painoni ei koskaan ole ollut näin suuri! Jotta tekisin tämän mahdollisimman inhottavaksi ja tehokkaaksi itselleni, aion kertoa julkisesti kaikki lukemat säännöllisin väliajoin. Aion myös raportoida viikottain kaikki mitä olen asian hyväksi tehnyt, sekä kaikki takapakit ja repsahdukset. Syy laihdutukseen on pelko terveyden menetyksestä, kömpelö olo, se kun kävellessä vyötärön pelastusrengas hyllyy ympärillä, hikoilu, väymys ja laiskuus, vaatteiden jääminen pieneksi, sekä se kammottava tunne kun tajuaa identiteettinsä olevan erilainen, kun se mikä näkyy valokuvissa!

Mutta ensin pitää kertoa suunnitelma;
aion pudottaa painoa tämän vuoden aikana 10 kiloa, mutta koska lopullinen haaveeni ja tavoitteeni on 15 kiloa pois nykyisestä painostani, koetan pinnistellä siihen lukemaan niin kauan, että olen tavoitteessani. Eli aion palata siihen lukemaan jossa olin noin 10 vuotta sitten. Aion aloittaa makeislakon. En totaalisen, mutta 99%:sen. (En usko totaalikidutuksen olevan kestävä tie pysyvään painonpudotukseen.) Aion vähentää alkoholinkäyttöä - siiderit, ruokaviinit ja nautiskeluliköörit pois arjesta. Vain juhlissa voin hiukan kallistaa lasia. Aion aloittaa veden juomisen joka päivä, samoin vihreän teen. Aion syödä järkevästi; vähän ja terveellisesti. Aion liikkua tehokkaasti vähintään 5 päivänä viikossa; kävelylenkkejä, salilla käyntejä, cross-trainer-huhkimista.

Tällä hetkellä paino on 76,8 kiloa, aikomus-tavoite tälle vuodelle on 67 kiloa ja haavepaino 62 kiloa!
(Pituuteni on 170 cm.)
Tästä se lähtee!3 kommenttia:

pellonlaidalla kirjoitti...

Hei Thilda! Löysin tänne Vilukissi-blogin kautta ja kiinnostuin, koska sama ajatus on minullakin eli laihdutus!!!Ja ajattelin että seuraan sinua täältä ja tsemppaan itseäni itsekseni mukaan, sopiiko!
On muuten kauniita kuvia noista vanhoista rakennuksista, rakastan vanhaa harmaata lautaa!
Tsemppiä sinulle, ja minulle :)

vilukissi kirjoitti...

jaa-a...jotenkin tuntui, että se takki herätti heti melkoisen vihreyden täällä päässä. Ei siis tukassa vaan naamassa, mäkin tarvisin jonkun uuden takin, ja erikoinen sen tulisi olla. Tiedän että oelt taatusti hankkinut erikoisen takin!

Ihania kuvia. Muakin puhuttelee nuo vanhat talot, hylätyt talot ja pihapiirit! Ja kaikki vanhat ikkunapokatkin. Tuostakin oisi voinut heti napata mukaan nuo penervat pokat! /ja laittaa esille!

sun painosta... ja pituus...sullahan on kaikki mahdollisuus onnistuakin! Toista on mulla 158 cm pitkä (pitäisikö sanoa lyhyt) ja painoa 10 enemmän kuin sulla. Mutta tulen mukaan, vielä en tiedä, että laitanko julkisesti omaan blogiini mitään mutta mukaan joka tapauksessa lähden!! (näyttää olevan mulle melkoisen arka paikka, paino. Huokaus. Palajamma!

Thilda kirjoitti...

Pellonlaidalla; Tervetuloa blogiini! :) Tottakai sopii!! Mahtavaa että saan tsemppiä ja kenties näin porukalla onnistumme paremmin kuin yksin. Puoliso kun ei ole kelvollinen tsemppaaja, mokoma herkkusuu ;) Joten Tsemppiä sullekin! Käyhän aina välillä kertomassa miten edistyy, jos uskallat.

Ja kiitti, mä rakastan vanhoja taloja!

Vilukissi; Jaha, vai vihreys :)
Annan sulle pari vinkki-linkkiä joista oon kuolaten katellu takkeja viimeviikkoina: etsy.com ja dresslily. Katopa niistä! On halpaa ja erilaista, jopa omilla mitoilla. Mutta nyt odotellaan palkkapäivää ennen seuraavaa takkihankintaa...

Kiitos! Tykkään törmäillä tollasiin taloihin.

Nyt kuulkaa tsempataan toisiamme ja repästään! Koetetaan saada aikaan pikkuhiljaa sellanen elämänmuutos, joka pitäisi painon pysyvästi paremmissa lukemissa!