.

.

19.6.2014

Matkaraportti Helsingistä


 Matka oli ihana, rentouttava, loistava!
Aluksi valmistauduin huolella; mietin päiväkausia mitä puen päälleni ja minkä hajuveden valitsen jne. Loppujen lopuksi juhlava suunnitelma muuttui aika arkiseksi, kun säätiedotus lupasi aikamoista tuulta ja joka päivälle sadetta. Matkan tuoksu oli Calvin Kleinin unisextuoksu One.


Nautin matkalle lähtemisestä, (junaan, bussiin, lentokoneeseen, laivaan astumisesta!) siitä huikeasta vapaudentunteesta ja seikkailun alkamisen tunteesta, jonka onnistun aina itselleni kehräämään.


Matkan varsinainen goal oli ajan viettäminen ystävien kanssa, mutta ehdin juoksennella toki muuallakin. Silloin kun ystävät asuvat toisessa kaupungissa, heitä kaipaa välillä aivan hillittömästi. Sitten kun tapaamme, nautin joka hetkestä täysin siemauksin; lörpöttelystä, maailman parantamisesta, välillä  jopa salaisuuksien kuiskimisesta, naurunremakasta yhdessä, syömisestä yhdessä, seikkailuista yhdessä tai vain lojumisesta ja ajan jakamisesta. 


Kulttuurikohteissa sinkoilin niin, suunnnitelmani kuulleet ystävät totesivat olevansa pelkästä ajatuksesta hengästyneitä! Amos Anderssonin taidemuseo on avara ja fiilistelylle sopiva. Myös museokauppa on hyvä.

Hgin kaupunginmuseo Sofiankadulla on kauppoineen aina mukava piipahduspaikka, tunnelmaa ja tietoa riittää. Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseo Katajanokalla oli upea kokemus! Opastus on suorastaan intiimi ja todella asiantunteva.

Sinebrychoffin taidemuseo on jo interiöörinä loisteliaan henkeäsalpaava! Naisten matkassa-näyttely on sitä ihastuttavainta Suomalaisen maalaustaiteen kultakauden antia. Museokaupassa tuli suorastaan törsättyä!

Hakasalmen huvila on erityisen rakas paikka Aurora Karamzinin kotina ja hyvä näyttelytila mielenkiintoisine näyttelyineen. Tällä kertaa 50-luvun Helsinki valokuvanäyttelynä oli kotoisa ja suloinen, vaikka en sitä aikaa itse olekaan elänyt. 

Lopuksi vielä Reitzin säätiön museo, mitä parhaimmassa funkis-Töölössä, oli erittäin hyvä lopetus kulttuurinnälälleni tällä kertaa. Miten kaunis paikka! Tänne palaan aivan varmasti. Näistä kaikista sinkoiluista olin välillä hiukan uuvahtanut, mutta kaikenkaikkiaan virkistyin suuresti matkan aikana!


Toki naisen kaupunkimatkaan luonnollisesti kuuluu myös jossain määrin shoppailu! Ilostuin etenkin Hemtexin Beskow-valikoimasta. Olisin halunnut shoppailla myös Play it again Sam:ssä, mutta rahavarani ja kiireeni (ehkä myös ärsyttävä ylipaino) saivat minut tällä kertaa jättämään liikkeen rauhaan. Ostin sentään viime hetkellä Aurinkokaupasta arkihameen, joka juuri ja juuri mahtuu minulle nyt...


Matkan jälkifiilis on hyvin harmoninen ja levännyt, inspiroitunut, tyytyväinen!
Odottelen jo seuraavaa ystävien tapaamista kovalla innolla!Kiitos teille Rakkaat ystävät yhdessäolosta!Ei kommentteja: