.

.

25.6.2014

Vaatetaivas


Kuvittelin, että minulla on vielä hitusen aikaa levätäkin ennen kuin arki taas alkaa, kunnes äkkiä tajusin, että minulla ei ole yhtään aikaa levähtää! Luultavasti en edes ehdi tehdä kaikkea jota olen suunnitellut ja lupaillut. Tein eilen listan siitä, mitä aivan välttämättä pitää vielä tehdä; tälle päivälle osui "vaatepäivä". Ja jos aikaa jää niin listalla on muutama tehtävä, joita voi tehdä ikään kuin päivän täytteeksi.

Vaatepäivä tarkoittaa sitä, että hamsteriluonteeni keräämät ihastuttavat noin 100 vuotta vanhat vaatteet on nyt inventoitava. Käyn kaikki vaatteet tarkasti läpi, levitän ne lattialle lakanan päälle valokuvattavaksi, jokaista kiinnostavaa yksityiskohtaa myöten. Sitten teen jaon kolmeen pinoon: niihin joista ei kertakaikkiaan ole enää mihinkään, vaan jotka on pakko leikata materiaaleiksi (pitsit, helmet, paljetit, napit, hakaset, korsettiluut, yms), ja niihin jotka voin kuvitella hyödyntäväni purkamalla kaava-aineksiksi, sekä niihin jotka vielä hiukan kestävät sitä että ripustan ne esille seinille sekä mallinukkien päälle.

Tämä päivä vaatii kylmiä hermoja ja paljon niistämistä, sillä karsiminen ei ole minulle helppoa ja ilma tulee olemaan täynnä silkkipölyä...


Ei kommentteja: