.

.

6.9.2014

Kesä män justiinsa


Kesän ja syksyn rajoilla ollaan ja vanha tuttu pirteä hektinen syksyn fiilis on vallalla. Elämääni kuuluu tällä hetkellä paljon työtä, harrastuksia, liikuntaa, leffoja, ystävien tapaamista, pieniä kotimaan matkoja, mutta etenkin kaipuuta siihen että ehtisi vielä enemmän. Onkohan minuun iskenyt maanisuus? No ei kai, perusolemukseltani kun olen rauhallinen nautiskelija, jopa laiska. Ei ole pelkoa maniasta.

Eräs uusi työkaveri on saanut minut jälleen innostumaan vanhoista esineistä, tekstiileistä ja klassisista merkkituotteista. Pitkään elinkin jo etäällä kirppiksistä, toisaalta siksi etten niihin ehtinyt mennä, toisaalta siksi että nyt eletään siinä äärirajalla, että onko iskemässä ahdistus liiasta tavarasta. Mutta mikä nyt on toisin kuin ennen? En osta enää kaikkea mikä mieltä kutkuttaa, en osta välttämättä mitään. Osaan kierrellä ja nautiskella katselusta ja ajatuksista ja kysymyksistä joita esineiden näkeminen herättää. 

Olen innostunut muovittoman syyskuun ajatuksesta, jonka tosin jo itse rikoin viidentenä päivänä ostamalla mansikoita muovirasiassa ja -pussissa. Seuraan kiinnostuksella ekokauppojemme taistoa oikeudestaan myydä pesuaineita täyttöpulloihin. Olen käyttänyt tuota palvelua jo reilusti yli 10 vuotta ja harmistuisin, jos Suomi olisi ainoa maa jossa luetaan asetuksia kuin piru raamattua kieltämällä myynti kokonaan vaikka asetuksessa puhutaan vain siitä, että täytettävässä tuotepakkauksessa tulee olla täydelliset sisällön tuotetiedot. Sehän ei ole ongelma; yleensä pesuainepullo on se tarvittavilla tiedoilla (etiketti)varustettu alkuperäinen pakkaus jota vain uudelleentäyttämällä käytetään vuositolkulla. Vähenee muovin kulutus taas jonkin verran.

Minusta aina pitää olla joku matka suunnitteilla. Nyt meillä, pienellä tyttöporukalla, on suunnitteilla Tukholman matka. Se toteutuu ehkä vasta joulusesongin aikaan, mutta sitä herkullisempi sitä on suunnitella! Erityisen viehättynyt olen Tukholman keskiaikataloista, joista ehkä joissakin on asunut esi-isiä... Minun keskiaikataloni tuossa tarjottimella saavat aina talvella pikkuruiset ledit sisälleen.Ei kommentteja: