.

.

26.9.2014

Syyspuhuri ja eläke


Nyt kun on luvattu jonkinmoista puhuria ensi yöksi, on juuri sopiva aika hakea kellarista puita ja sytytellä hiljaksiin syksyn ensimmäiset tulet kakluuniin! Tänään olin ensimmäisen päivän töissä saikun jälkeen, eikä tunnu ollenkaan pahalta ajatukselta sytytellä kynttilöitä palamaan ja hauduttaa ainakin pari pannullista teetä illan aikana.


Kun uutisista on saanut kuulla kaikenlaista eläkeiän pidentämisestä, voin kertoa että, teen mielelläni töitä vaikka 80-vuotiaaksi, kunhan suostutte muutamaan ehtoon...

Ehto 1; työviikon lyhennys porrastetusti niin, että 50-vuotispäivän jälkeen teen 4-päiväistä työviikkoa, 60-vuotiaana 3-päiväistä, 70-vuotiaana 2-päiväistä viikkoa joista ainakin toinen päivä on ETÄ ja 75-vuotiaana yhtä ETÄ-päivää viikossa!

Ehto 2; oitis 50-vuotispäivän jälkeen työpäiväni lyhenevät 6-tuntisiksi, lyhentyen edelleen tunnin jokaisella ikäportaalla. Työpäiviin sisältyy luonnollisesti kahvitunnit ja ruokatunti, jotka eivät ole omaa aikaa, vaan ihka oikeaa työaikaa!

Ehto 3; Tahdon viisivuosittain ikälisät palkkaani! Alkaen NYT!

Ehto 4; Työterveys ja virkistysmatkat ja kaikenlainen terveyden ylläpito ja kartoitus sisältyy työehtoon. Ylläpidolla tarkoitettaisiin ainakin kuntosalia, pilatesta, joogaa, shindoa, asahia, uintia, hierontaa, kuumakivihierontaa, kylpylöitä. Kartoitus tarkoittaa kuntotestejä, verikokeita, ravitsemusneuvontaa sekä kursseja.

Ehto 5; Vuosilomat kertyvät seuraavasti: talvella pidettävä jouluun orientoitumisaika alkaa joulukuun 1. päivä ja jatkuu aina loppiaiseen saakka. Sen jälkeen parhaana pakkasaikana hiihtolomaa ainakin 4 viikkoa. Keväällä, ajalla maalis- toukokuu, kolmen viikon kevätloma, (mielellään ulkomaille) ja kesällä, ajalla kesä- elokuu, neljän viikon kesäloma. Lopuksi syysloma, ajalla syys- marraskuu, kaksi viikkoa jossakin piristävässä maassa poissa Suomesta.

Ehto 6; Työvuosi muodostuu itse valitsemistani tehtävistä eri kohteissa eri vuodenaikoina. Syksyllä se merkitsisi lasinpuhallusta. Keväällä savenvalantaa. jne...

Ehto 7; Palkka ei tietenkään tipu tuntimäärien tippuessa! Päinvastoin palkka määritellään uudelleen seuraavaan pyöreään tuhatlukuun joka ikäportaalla. (Minullahan on huikea kokemus sekä työstä, että elämästä kun vuosia napsahtaa lisää mittariin!)

Näillä ehdoilla voin harkita jonkinlaista uutta sopimusta edelleen 80-vuotispäivänäni, katsotaan se sitten. Olisiko se vaikka ulkomaankirjeenvaihtoa - voisin pitää blogia talvisin New Yorkissa, keväällä Lontoossa, hmmm...

Työnantajat! Voitte jättää tarjouksianne ja anomuksianne blogini kommentteihin, kiitos.
3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos sulle tulee noita työtarjouksia niinku yliasti niin laita meillekkin päin muutama, tuo kuulosti nimittäin loistavalta!

t. Anu

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. :)

T.Paula

Thilda kirjoitti...

Anu; No toki! Vielä ei vain ole kovin montaa tullut... Odotan silti toiveikkaana edelleen. Säästänkö teille kaikille yhen?

Paula; Niin munkin mielestä! Varmaan moni työnantajakin innostuu. Ja ehkäpä eduskunnassakin tehdään vielä lakimuutos tämän johdosta?