.

.

28.9.2014

Tupakkamainosten ihmiskuvaa


Yhdellä vilkaisulla voi todeta, että vain miehekkäät miehet ja tyylikkäät naiset polttavat tupakkaa! Mainostajina toimivat myös hissipojan näköiset nuoret miehet. Tosin tästä maailmasta on kulunut jo 50-70 vuotta ja kuvat on lähestulkoon aina piirrettyjä, kuten monet muutkin mainokset olivat tuohon aikaan.

Kummallista miten hyvältä joku tupakka voi joskus tuoksua, mutta ihminen joka on juuri tupakoinut, haisee pelkästään ällöttävältä! Aivan sama juttu kahvin kanssa; ihminen joka on juuri hörppinyt kupillisen kahvia, voisi minun puolestani mennä hengittelemään jonnekin muualle kuin minun eteeni, vaikka itse kahvin tuoksu ei ole kamala.















Muutama vuosi sitten menin Saksassa todella savuiseen baariin, jossa kaikki tuntuivat röyhyttelevän ketjussa pikkusikareita. Aluksi tunnelma oli epätodellinen ja magee. Kymmenen minutin kuluttua ällötti niin paljon, että oli pakko poistua. Hassu juttu. Itse en ole koskaan polttanut, mutta en silti ole aivan tupakoinnin totaalikieltämisen kannalla. Sitä paitsi haluaisin Klubi-ukon takaisin Tampereen katukuvaan ja valomainos-maailmaan!



Ei kommentteja: