.

.

21.5.2015

Moniavioisuudesta


Luin uutisen 17-vuotiaan tytön pakkoavioliitosta itseään kymmeniä vuosia vanhemman miehen kanssa. Mies oli jo ennestään naimisissa, mutta hän uhkaili tytön perhettä, niin että heidän oli pakko suostua avioliittoon. Kyseisessä maassa nousi kohu asiasta. Nyt maan itsevaltainen johtaja kehottaa miehiä pistämään vaimonsa lukkojen taakse ja rajoittamaan sosiaalista mediaa - "niin ei tule mitään keskustelua". Jokainen voi pienellä googlettamisella löytää tämän uutisen, vaikkapa kopioimalla edellisen kursivoidun kohdan.

Että tällä viisiin.


Johduin tuosta uutisesta ajattelemaan miten toispuoleista moniavioisuus käytännössä on. Lähes aina tälläisissä tapauksissa miehellä on oikeus useisiin vaimoihin, mutta vaimoilla ei useisiin miehiin. Kiinnostavaa. Aikamoinen epäsuhta, vai mitä siskot?

Joskus pohdin myös sitä onko taantuminen niinsanotusti "keskiajalle" mahdollista nykymaailmassa. Alueet joissa on sotatila ja kriisi, taantuvat uskomattomalla tavalla. Huonolla onnella mitä vain voi tapahtua, eivätkä hyvät olomme ole itsestäänselviä tästä ikuisuuteen. Melko hyytävä ajatus.Ei kommentteja: