.

.

9.2.2016

Kokkausprojekti osa 12


Kirja nro 3
Mirelle Guiliano: Ranskattaret eivät liho Keittokirja, sivu 68;
(ranskankielinen alkuperäispainos 2010, suomennos 2012)

Endiivi-avocadogazpacho
4 annosta

3 huuhdottua ja viipaloitua endiiviä
2 kuorittua, pilkottua avocadoa
1 1/4 dl huuhdottuja ja valutettuja kapriksia
6 rkl oliiviöljyä
2 limetin mehu
½- 1 1/4 dl kanalientä
½ tl curryjauhetta
suolaa
vastajauhettua pippuria
(krutonkeja)
(tuoretta minttua)

1. Pane endiivit, avocadot, kaprikset, oliiviöljy ja limettimehu yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi; lisää niin paljon kanalientä, että saat toivomasi koostumuksen. Hämmennä curryjauhe seokseen ja mausta maun mukaan.
2. Siirrä seos kulhoon, peitä tiiviisti kannella ja nosta jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Tarjoa viilennettynä ja koristele halutessasi tuoreella mintulla hierottujen krutonkien kanssa.


Tein reseptin määrästä puolet eli 2 annosta. Ainoastaan kanaliemen kohdalla aivoni menivät takalukkoon ja lisäsin sitä kaksi desilitraa! En käsitä...

Tässä siis minun määräni:

1½ salaattisikuria 
(endiivejä oli mahdoton saada, joten sen lähisukulainen sai kelvata)
1 avocado
½ dl kaprista
3 rkl oliiviöljyä
1 limetin mehu
2 dl kanalientä (PO about ½ desiä!!!)
1/4 tlk curryjauhetta
suolaa
pippuria

Tämä keitto oli helppo ja nopea. Ainoastaan endiivin metsästys oli aikaa viepää. Lopulta katsoin netistä minkä näköinen endiivi on ja ostin sitten saman näköisen salaatin eli salaattisikurin, joka ilmenikin (netistä tarkistettuna) endiivin lähisukulaiseksi.

En malttanut odottaa vaan kahmin keiton välittömästi soseuttamisen jälkeen. Ei siis mitään viileitä lepoaikoja tälle keitolle... vai olisiko pitänyt sittenkin? Keitto nimittäin maistui aika karvaalta. Jopa niin voimakkaasti että ensin irvistin. Hyvä on, söin kaiken silti, mutta jäin miettimään mistä moinen johtuu. Tuskin kanaliemen liiallinen määrä ainakaan karvautta aiheutti? Jospa endiivin ja salaattisikurin makuero kuitenkin on juuri sen verran suuri että keittoon sitä ei voi laittaa? Ensi kerralla kokeilen ehkä jotakuta muuta viherkasvia...

Edit

Endiivi pitää liottaa kuumassa vedessä 15 minuttia tai kylmässä vedessä puoli tuntia ennen ruoanlaittoa karvauden kitkemiseksi. Sama todennäköisesti pätee salaattisikuriinkin.
Ei kommentteja: