.

.

20.2.2016

Kokkausprojekti osa 15



Kirja nro 3




Mirelle Guiliano: Ranskattaret eivät liho Keittokirja, sivu 107;
(ranskankielinen alkuperäispainos 2010, suomennos 2012)

Kanacurrya ja kurkkua

4 annosta

1 rkl suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä
4 nahatonta ja luutonta kananrintaa
(à 180-240 g), jotka on leikattu pitkittäin reilun 1 cm:n suikaleiksi
suolaa
vastajauhettua pippuria
1 1/4 dl creme fraichea
1 rkl curryjauhetta
2 siemenetöntä reilun 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi leikattua kurkkua


1. Kuumenna voi ja oliiviöljy keskilämmöllä isossa paistinpannussa. Mausta kanasuikaleet suolalla ja pippurilla ja lisää pannulle. Kypsennä noin 10 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes kana on kullanruskeaa.
2. Yhdistä sillä välin keskikokoisessa kulhossa creme fraiche, curryjauhe ja kurkkuviipaleet ja nosta syrjään.
3. Kun kana on kullanruskeaa, lisää pannulle sitruunamehu ja kaavi kaikki ruskeat palat pohjasta. Lisää kurkkuseos ja sekoita kanan kanssa. Kypsennä noin kolme minuuttia tai kunnes kurkut ovat al dente. Mausta maun mukaan ja tarjoa basmatiriisin kanssa.


Myöskin tämä resepti oli nopea ja helppo. Käytin valmiiksi suikaloitua kanaa. Voi, jota käytin, oli tavallista suolaista voita. En kaapinut paistinpannun pohjasta mitään, vaan annoin kaiken olla paiston jäljiltä, johon sitten lisäsin kurkkuseoksen. Tuloksena oli tosi hyvän makuinen ruoka, jota tarjosin ohra-riisin kanssa. Suosittelen lämpimästi!




Ei kommentteja: