.

.

2.3.2016

Kokkausprojekti osa 24


Kirja nro 5


C. Ambridge: Parhaat mehut ja pirtelöt, sivu 88;
(suomennettu painos 2008)

Banaani-kahvipirtelö

kahdelle

3 dl maitoa
4 rkl pikakahvijauhetta
150 g vaniljajäätelöä
2 banaania viipaleina ja pakastettuna


1. Kaada maito monitoimikoneeseen, lisää kahvi ja sekoita varovasti. Lisää puolet vaniljajäätelöstä ja sekoita varovasti. Lisää sitten loput jäätelöstä ja sekoita hyvin.
2. Kun ainekset ovat sekoittuneet kunnolla, lisää pakastetut banaanit ja sekoita hyvin. Kaada seos laseihin ja tarjoile.


Monitoimikoneen sijasta käytän tehosekoitinta. Ja ihan ensiksi: kun laitat ne banaanit pakastimeen, niin kuori ja paloittele ne nyt ihmeessä valmiiksi, äläkä laita kuorineen jäätymään kuten minä!

Tästä tuli lempparini, vaikka ihme kyllä, sillä en koskaan juo kahvia! Käytin tosi vahvaa Virosta ostettua Intialaista pikakahvijauhetta (niin, ostin sen aikoinaan hienon peltipurkin takia, tietenkin) joka oli kyllä neljän ruokalusikallisen verran vähän liikaa. Vatsani, joka ei ole koskaan voinut sietää kahvia, reagoi heti. Mutta kun vähensin kahvin määrän 3rkl:een sain itselleni sopivan seoksen. Ja kun vielä keksin heittää sekaan kolmannesteelusikallisen lakritsijauhetta (jota saa mm hyvin varustetuista Punnitse ja Säästä-kaupoista), tuli mausta aivan koukuttava! Teinkin tätä neljänä päivänä peräkkäin... Siispä suosittelen!

Ai niin, vielä eräs tärkeä seikka! Jäätelön pitää olla mieluiten Lidlin vaniljaa, sitä sinisessä muovirasiassa myytävää, jossa on aitoja vaniljan hippuja seassa ja maku on ihanan kermaisen pehmeä! Näillä saat parhaan tuloksen.
Ei kommentteja: