.

.

13.3.2016

Kokkausprojekti osa 30


Kirja nro 7Jari Keränen, Timo Malmi
Valkokankaan herkkuja, sivu 72;
(Keuruu 2006)

Tonnikalaleipä

(Elokuvasta "Frankie & Johnny")

150 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa
1 varsisellerinvarsi
50 g majoneesia
2-3 tl kaprista
1 pieni punasipuli
mustapippuria
suolaa
paahtoleipää

Kaada tonnikalapurkissa oleva öljy pois. Kaavi haarukalla tonnikala kulhoon ja hienonna se. Silppua varsiselleri ja kuorittu punasipuli pieneksi ja lisää silppu kaikkien muiden ainesten kanssa kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna täytteen levätä noin puoli tuntia.
Levitä sentin kerros täytettä leivälle ja pane toinen leipä sen peitoksi. Leikkaa kerrosleipä kolmioiksi ja aseta kolmiot kauniisti lautaselle.
Jos otat tonnikalaleivät evääksi, ne kannattaa ehdottomasti kääriä folioon, jotta ne pysyvät pitkään hyvinä.


Juuri kun aloin pilkkoa sipulia, totesin että ainut punasipulini oli mennyt pilalle. Nopealla päätöksellä valitsin sipulikulhosta tilalle yhden salottisipulin, joka on samalla tavalla mieto, kuin punasipulikin. Muuten seurasin ohjetta tarkasti. Kaprikset olivat suurta lajia, mutta hienonsin ne veitsellä pieniksi. Nämä leivät olivatkin todella maukkaita ja loppuivat kesken! Tästä annoksesta tuli neljä kokonaista isoa paahtoleivällistä, eli kahdeksan kolmioleipää. Mieheni, joka yleensä inhoaa aika tavalla kalaa, (ja etenkin tonnikalaa), söi näitä mielellään ja ottipa vielä lisääkin! Voisiko sen parempaa suositusta ollakaan?Ei kommentteja: