.

.

24.8.2016

Kokkausprojekti osa 41; Tulinen barbecuekastikeKirja nro 11
Polttaa polttaa! Kokeile jos uskallat, sivu 18;
(alkup ja käännös painettu 2015)

Tulinen barbecuekastike


Määrä: noin 2,25 dl, Valmistelu: 5 min, Kypsennys: 20 min

1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli hienoksi silputtuna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 punainen jalapenochili hienoksi pilkottuna
2 tl tomaattipyreetä
1 tl (tai maun mukaan) sinappijauhetta
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl worcestershirenkastiketta
2-3 tl muscovadosokeria
3 dl vettä


1. Kuumenna öljy pienessä paksupohjaisessa kattilassa, lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja kuullota hämmentäen 3 minuuttia tai kunnes ainekset alkavat pehmetä. Nosta kattila liedeltä.

2. Sekoita tomaattipyree, sinappijauhe, etikka ja worcestershirenkastike tahnaksi ja hämmennä se ja 2 teelusikallista sokeria sipuliseokseen. Sekoita hyvin ja hämmennä vesi vähitellen joukkoon. Lisää halutessasi sokeria.

3. Nosta kattila takaisin liedelle ja kiehauta hämmentäen. Vähennä lämpöä ja hauduta välillä hämmentäen 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä täysin. Kastikkeen voi käyttää heti tai säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään 2 viikkoa.

Ainesosaluetteloon tein pienet muutokset; käytin punaviinietikan sijasta Balsamicoviinietikkaa, koska se on niin lähellä maultaan, ehkä hiukan täyteläisempi vain. Punaisen Jalapenochilin sijaan käytin vihreää Roasted Jalapenomurskaa (pullossa) 1 rkl.

Kastike ei ole kovin tulinen ja rakenne saisi olla hiukan sakeampi. Muuten hyvä grillaukseen ja pihvin päälle!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Jouduin vaihtaan puhelinta ja yllättäin numerot ei siirtynyt uuteen, eli laitatkom mulle viestiä jossain vaiheessa, niin saan sun numeron taas talteen :)

t.Anu