.

.

16.9.2016

Kokkausprojekti osa 49; Punainen pestokastike




Keittokirja nro 12




Katja Jaakonen, Tiina Hälvä
Hyvän elämän ruokaa, sivu 75;
(2. uusittu painos, Porvoo 2016)

Punainen pestokastike


1½-2 dl valmista kastiketta

5-6 aurinkokuivattua tomaattia
Puolikas säilötty jalapeno tai yksi paahdettu paprika
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1½ dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä



Mittaa ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai silppurilla tasaiseksi tahnaksi. Laita puhtaaseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Säilyvyys on noin 5 päivää.

Voit pakastaa peston vaikkapa jääpalamuotteihin ja käyttää halutun määrän ainetta tarvittaessa.


Tosi nopea ja helppo resepti! Jos käytät aurinkokuivattuja tomaatteja purkista, niin ota 12 puolikasta. Säilötyn jalapenon tilalla käytin (tulisemman ystävänä uskalsin) 1/3 tuoretta jalapenoa. Maku hyvä, mutta ei tulinen. Parmesaani maistuu selvästi. Pakastushuomio reseptin lopussa on todella kätevä! Toimii ehkä paremmin ruokien lisänä kuin salaatissa (kuten vihreä pesto).





Ei kommentteja: