.

.

4.10.2016

Kokkausprojekti osa 65; Kantarelli-munakoiso-pistaasisalaatti




Keittokirja nro 15

(Huom! Kuvan sieni ei liity ohjeeseen!)


Katja Palmdahl:
Kantarelli ja kumppanit, sivu 30;
(Ruotsink.alkup. 2013, Suomennettu 2014)

Kantarelli-munakoiso-pistaasisalaatti


4-6 annosta

3 dl täysjyväbulguria
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
½ tl kanelia
2 rkl oliiviöljyä
12-15 pientä punasipulia
1 munakoiso paloiteltuna
1 l kantarelleja
ripaus juustokuminaa
½ granaattiomenaa
150 g vuohenjuustoa paloiteltuna
1 dl pistaasipähkinöitä paahdettuna
tuoreita yrttejä, kuten oreganoa ja korianteria
suolaa ja pippuria



Keitä bulgur pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Kaada se sitten kulhoon ja mausta appelsiinilla, kanelilla ja oliiviöljyllä sekä suolalla ja pippurilla.

Kiehauta hieman vettä kattilassa ja keitä sipuleita muutama minuutti. Huuhtele ne kylmässä vedessä ja kuori.

Paista kantarellit ja munakoiso oliiviöljyssä. Jos sienet ovat erittäin kosteita, lisää munakoiso ja oliiviöljy vasta, kun suurin osa kosteudesta on haihtunut pannulta. Paista sieniä, munakoisoa ja sipuleita runsaassa oliiviöljyssä keskilämmöllä 7-8 minuuttia. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.

Pane bulgur kauniille vadille ja lisää päälle vahverot ja munakoiso. Lisää granaattiomena, vuohenjuusto ja pistaasipähkinät bulgurin päälle ja koristele tuoreilla yrteillä.


Bulgurin voi ostaa myös hyvin varustetusta Punnitse ja säästä-kaupasta irtomyynnistä. Bulgurin keitto-ohje: 3 dl bulguria + 6 dl vettä. Kiehauta suolattu vesi. Lisää bulgur ja kiehuta kannen alla kunnes vesi haihtuu (vie noin 8-10 minuuttia).

Tästä ohjeesta tulee 4 ISOA annosta tai 6 pientä.  Käytin pienten punasipulien tilalla 6 keskikokoista punasipulia, jotak leikkasin 8 osaan ja jatkoin niiden käsittelyä ohjeen mukaan. Ohjeessa mainitun Oreganon sijasta käytin timjamia.

Tämä salaatti on aika kovatöinen, mutta todellakin palkitseva! Minusta nimi 'salaatti' on hieman harhaanjohtava, sillä miellän sen pääruuan lisäkkeeksi, mutta tämä on ehdottomasti niin ruokaisa ja täyttävä, että riittää yksinään ruuaksi. Siihen nähden kovatöisyys on hyvin suhteellista.

Maut eivät sekoitu mössöksi, vaan suussa pulpahtelee uusia makuja joka puraisulla. Ihana tuntemus!




Ei kommentteja: