.

.

11.10.2016

Kokkausprojekti osa 70; Marinoidut kantarellit
Keittokirja nro 16

(Huom! Kuvan sieni ei liity ohjeeseen!)


Teresa Välimäki, Johanna Lindholm:
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 67;
(Helsinki 2013)

Marinoidut kantarellit


300 g tuoreita kantarelleja
1 dl rypsiöljyä (+1 rkl)
½ dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl hunajaa

Lisäksi:

Puhdas noin 3 dl vetoinen lasipurkkiPuhdista sienet ja haihduta niistä neste kuumalla paistinpannulla. Lisää sitten 1 rkl rypsiöljyä ja ruskista sieniä vielä hetki. Nosta pannu liedeltä ja jäähdytä. Sekoita kulhossa rypsiöljyn joukkoon etikka, suola, inkivääri ja hunaja. Sekoita kunnes suola ja hunaja ovat liuenneet. Kumoa sienet marinointiliemen joukkoon ja sekoita hyvin.

Purkita puhtaaseen purkkiin ja sulje purkki. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sienet säilyvät hyvinä vähintään 2 viikkoa.


Minulla oli tarkoitus tehdä kolmannes reseptistä, mutta tekovaiheessa huomasin että lientä pitää olla kuitenkin täysmäärä, vaikka sieniä olikin vain 100g, sillä muutoin liemi ei olisi riittänyt kunnolla.

Inkiväärin kuorimisvinkki; raaputa kuori veitsen tylpällä lappeella, vähän niinkuin kuorisit porkkanaa veitsellä. Koska inkivääriä on hankala raastaa raastinraudalla, päädyin laittamaan inkiväärin (pieninä palasina) sekä kaikki liemen ainekset kulhoon, jossa sekoitin kaiken sauvasekoittimella samettiseksi velliksi.

Maku on pirteä. Sopisi vaikka salaatinkastikkeeksi.
Ei kommentteja: