.

.

14.10.2016

Kokkausprojekti osa 73; Earl Grey -teellä maustettu raparperivaniljahillo




Keittokirja nro 16




Teresa Välimäki, Johanna Lindholm:
Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi, sivu 123;
(Helsinki 2013)

Earl Grey -teellä maustettu raparperivaniljahillo


noin 5 dl raparperia paloiteltuna
(kuori raparperit tarvittaessa)
½ dl vettä
1 rkl laadukasta Earl Grey-teetä
1 vaniljatanko halkaistuna
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
2½ dl hillosokeria

Lisäksi:

Täytettävä ja suljettava teenhaudutuspussi tai teesihti
puhdas noin 5 dl:n vetoinen lasipurkki
tai pari pienempää



Lusikoi tee teesihtiin tai teenhaudutuspussiin. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää teesihti tai -pussi sekä raparperipalat, halkaistu vaniljatanko, sitruunan mehu ja ripaus suolaa. Kiehauta ja lisää sitten hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin 10 minuuttia, sekoittele välillä. Kuori mahdollinen pinnalle muodostuva vaahto pois. Poista teepussi tai -sihti ja anna hillon jäähtyä hieman.

Purkita hillo kuumana. Säilytä viileässä.


Käytin vihreää Earl Grey-teetä pallosihdissä. Vaniljatangon asemesta käytin luomua vaniljapulveria (mustaa) ½ tl. Otin teesihdin pois kattilasta 5 min kiehumisen alettua, ettei (vihreä)tee kitkeröidy.

Hillon maku on makea, vaniljainen ja maukas. Piristävän erilainen! Mietin että tee kannattaa ehkä kuitenkin hauduttaa kupissa veteen, josta se ½ dl lisätään kiehumaan kattilaan.

Hilloutuu hyvin. Lopullinen määrä hilloa on noin 2½ dl.



Ei kommentteja: