.

.

5.11.2016

Kokkausprojekti osa 85; Tomaatti- vuohenjuustosalaatti




Keittokirja nro 20




Mireille Guiliano:
Ranskattaret eivät liho, sivu 107;
(4. painos 2005, Suom. 2006)

Tomaatti- vuohenjuustosalaatti


sekoitus erilaisia salaattilajikkeita
noin 2 dl syöjää kohden
4 isoa tomaattia pestyinä ja viipaloituina
salaatinkastiketta (2 rkl salottisipulisilppua,
1 tl sinappia, 2 rkl viinietikkaa,
ja 6 rkl oliiviöljyä sekoitetaan keskenään)
250 g tuoretta vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
4 rkl viime hetkellä silputtua persiljaa tai basilikaa



1. Levitä kullekin lautaselle salaattisekoitusta. Asettele päälle viipaloitu tomaatti. Ripottele sille reilusti suolaa.
2. Sekoita kastike sakeaksi.
3. Murenna vuohenjuusto tomaattiviipaleiden päälle.
4. Mausta vielä maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kaada kastike annosten päälle. Lisää yrttisilppu. Tarjoa maalaisleivän kera.


Todella helppo ja nopea tehdä. Maku on hyvä ja erityismaininta herkullisesta salaatinkastikkeesta!





3.11.2016

Kokkausprojekti osa 84; Porkkanalihapyörykät




Keittokirja nro 19




Aili Lindström:
Nuoren emännän keittiöopas, sivu 103;
(Helsinki 1947)

Porkkanalihapyörykät


100 gr jauhelihaa
2 porkkanaa
2 perunaa
1/4 rkl suolaa
1 muna tai ½ tl munanvalkuaisjauhetta ja 1 rkl vettä
3 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
(½ tl hien. valkopippuria)



Porkkanat pestään, kuoritaan ja raastetaan hienoksi. Perunat kuoritaan ja jauhetaan tai haarukalla survotaan hienoksi. Porkkanaraaste, perunasose, mausteet ja jauhot lisätään taikinaan. Muna (tai kylmään veteen sekoitettu valkuaisjauhe) lisätään ja taikina vaivataan hyvin. Taikinasta muodostetaan pieniä pyöryköitä, jotka paistetaan ja keitetään kuten lihapyörykät.


Käytin 150 g jauhelihaa ja yhden perunan. En keittänyt pyöryköitä, vaan paistoin tavallisesti pannulla. Määräksi tuli 15 porkkanalihapyörykkää ja maku oli oikein hyvä!