.

.

10.9.2021

Aarrekartan hauduttelua



Olen ryhtynyt hauduttelemaan päässäni uutta aarrekarttaa. Edellisestä taitaa olla yli kaksi vuotta. Monesti käytän jotakin Sjödenin kuvastoa materiaalina uuteen karttaan. Tai sisustuslehtiä, puutarhalehtiä, antiikkilehtiä, matkailulehtiä, ruokalehtiä... mikä nyt milloinkin on "tapetilla". 

Jos et ole koskaan kuullut aarrekartasta, kerron mitä se minulle merkitsee. Kyse on omista toiveista ja haaveista, omista unelmista, joita voi pohtia ja eritellä tarkastikin. Jokaisen haaveen kuvastajaksi tai symboliksi valitaan kuva jostakin, esim juuri aikakauslehdestä. Myös valokuvia voi käyttää tai vaikka piirtämistä. Kartan tekemisen tapoja ja käyttömuotojakin on monia. Yleensä valitaan joku taustapaperi tai pahvi, jolle kuvat liimataan tai teipataan. Mahdollisesti korkkitaulukin voi toimia, jos se saa olla muuttumattomana seinällä.





Kun sinusta tuntuu, että olet saanut kaikki tärkeät asiat paperille, voit asettaa kartan seinälle tai tehdä kuten minä; kätkeä laatikkoon, josta sitä voi käydä kurkkaamassa silloin tällöin. Yleensä kuitenkin nämä symboliset kuvat ovat  muistissa sen verran hyvin, ettei karttaa minusta tarvitse katsella juurikaan. Tarkoituksena on, että mieli työstää näitä asioita ja teet tiedostamattasi päätöksiä, jotka johdattavat sinut lähemmäs unelmiesi toteutumista. Minä olen vakuuttunut, että kartta toimii! Ensimmäisen karttani tein 90-luvulla ja kun palasin siihen 10 vuotta myöhemmin, melkein säikähdin, sillä yhtä asiaa lukuunottamatta kaikki haaveet olivat toteutuneet. Siellä oli sellaisia kohtia kuin "oma puutarha, omakotitalo, lasikuisti, maaseutu..." ja paljon muuta (ihmissuhteisiin ja työhön liittyvääkin). Ainoastaan se 1930-luvun auto on jäänyt saamatta.

Oletko sinä koskaan tehnyt aarrekarttaa? Onko se toiminut? Onko sinulla mielessäsi erilaisia ideoita?

 

Ei kommentteja: