.

.

18.9.2021

Purentalihashieronta




Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni purentalihashierontaa! 
Koin sen hyvin miellyttäväksi, suorastaan nautin siinä pedillä maatessani. Samaahan ei voi sanoa hartioiden tai käsien hieronnasta; se on aika tuskallistakin välillä, koska olen niin jumissa. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että purentalihakseni olisivat ihan ok. Vasen puoli on kuulemma tosi selvästi tiukempi kuin oikea ja selittyy sillä, että olen kaikessa vahvasti oikeakätinen.

Tässä hieronnassa käsitellään hiukan hartioita, niskaa, rintarankaa, päätä, kasvoja sekä suun sisäpuolta. Ja tämä on myös eri kuin Voice Massage, vaikka käsittääkseni ovatkin vähän sukua toisilleen. Tunnin hieronta maksaa noin 60€ (ainakin täällä meillä) ja tämän hieronnan taitajia löytyy kyllä pienemmiltäkin paikkakunnilta.

Se syy miksi minä menin kokeilemaan purentalihashierontaa, oli osittain migreeni ja enimmäkseen tinnitus. Haluan kokeellisesti selvitellä voiko tätä pään sisäistä ääntä vaimentaa tai poistaa millään enää. Netissähän sanotaan lähes poikkeuksetta, että mitään ei voi tehdä, jos tinnitus on kestänyt kauan. No minun kokemukseni yhden hierontakerran jälkeen oli, että vasemman puolen tinnitus on selvästi vaimeampi. Kuulemma kolmen kerran jälkeen voi varmemmin sanoa onko hieronnalla vaikutusta. Aion käydä kolme kertaa, mutta ehkä jatkossa sitten harvemmin mutta säännöllisesti.

Jos leukanivelesi paukahtelevat tai suun aukeamislinja ei ole suora (minulle leuka tekee aika ison koukkauksen oikealle kun avaan suun isolle) tämä hieronta on oikea sinulle. Minä huomasin heti, että leukani aukeaa nyt lähes täydellisessä linjassa ilman sitä oikealle pomppaavaa liikettä, vaikka takana on vain yksi kerta hierontaa. Olen todella positiivisesti yllättynyt ja hyvin optimistinen jatkon suhteen. Mutta tämän lisäksi aion kokeilla myös sitä Voice Massageakin. Ei näistä ainakaan haittaa ole!












 

4 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Kiva lukea mielipide purentalihashieronnasta. Itse kuulun heihin, jotka puree hammasta ja jännittää leukoja siihen malliin, että koko niskaseutu on kovilla ja leuat paukkuu. Hieronta on ollut harkinnassa nimittäin. 😊

Thilda kirjoitti...

Mia; Voisin kuvitella että sinulle hieronnasta olisi myös apua! Minullekin tämä hieronta on suhteellisen uusi asia. Kuulin tästä juuri ennen koronaa, enkä ihan ehtinyt varata aikaa ennen kuin kaikki meni kiinni. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 😃

Tuija kirjoitti...

Voisin kokeilla, jos uskallan. Leukanivelen luksaatio saa pauketta aikaan ja aikoinaan jymähti kiinni. Onneksi niin päin eikä auki, kun tytär löi päänsä leukaani. Tinnitukseen on varmasti tästä apua, mutta mistä löytää juuri itselle sopiva tekijä onkin eri kysymys. Olen aistiyliherkkä, enkä siedä kenen tahansa kosketusta. :(
Jätän mietintään tämän hyvän vinkkisi.
Terveisin Tuija

Thilda kirjoitti...

Tuija; Oh, huomasin kommenttisi vasta nyt! Suosittelen! Mua hieronut henkilö oli tosi varovainen ja sanoi joka välissä että sano heti jos on vähänkin epämiellyttävää, hän lopettaa sitten heti. Mutta ei ollut. :) Tietysti yliherkällä on omat kriteerinsä. Tsemppiä siihen!