Keittokirja nro 14
Åsa Swanberg, Malou Holm
Säilö kesän maut, sivu 102;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)
Säilö kesän maut, sivu 102;
(Ruotsink.alkup. 2011, Suomennettu 2012)
Punaherukkahillo
1 kg puhdistettuja punaherukoita
1 dl vettä
5 dl raakasokeria
1 dl vaniljasokeria
Pane herukat ja vesi kattilaan ja kiehauta. Keitä 5 minuuttia. Lisää raakasokeri ja vaniljasokeri ja keitä vielä n. 20 minuuttia, kunnes hillo alkaa hyytyä. Siirrä kuumiin, steriloituihin purkkeihin ja sulje heti. Säilytä viileässä.
Valmista hilloa noin 5-6 dl. Raakasokerin tilalla kokeilin 3 dl muscovadosokeria ja 2 dl taloussokeria. Ehkäpä sen vuoksi hilloontuminen ei oikein onnistunut. Mutta syömäkelvotontahan vähän juoksevampi hillokaan ei ole! Tämä hillo on maultaan hieman kirpeää.
Valmista hilloa noin 5-6 dl. Raakasokerin tilalla kokeilin 3 dl muscovadosokeria ja 2 dl taloussokeria. Ehkäpä sen vuoksi hilloontuminen ei oikein onnistunut. Mutta syömäkelvotontahan vähän juoksevampi hillokaan ei ole! Tämä hillo on maultaan hieman kirpeää.
Tuo raakasokeri on varmaan käännösvirhe Ruotsin sanasta råsocker eli ruokosokeri.
VastaaPoistaNäin ajattelinkin. Jotenkin miellän raakasokerin automaattisesti raakaruokosokeriksi, siis valkaisemattomaksi. :)
VastaaPoistaSokeria ei valkaista :)
VastaaPoistaKorjaan; puhdistamattomaksi.
VastaaPoista