.

.

8.1.2016

Kokkauskirjojen esiinmarssi


Olen koukuttunut keittokirjoihin! Kuten joskus mainitsinkin. Mutta tauti on vain pahentunut... Huomasin syksyllä ostelevani yhä lisää keittokirjoja, entisten perittyjen, lahjaksi saatujen ja dyykattujen lisäksi. Nyt olen ajatellut käydä läpi noin 30 keittokirjaa, testaten jokaisesta ainakin yhden tarkoin valitun ohjeen. Tämä ei ole mikään kokkausblogi, eikä tule koskaan olemaankaan, enkä minä ole mikään jauhopeukalo, ja sehän jo tekeekin tästä aika mielenkiintoista!

Valikoin testattavaksi ohjeita 1700-luvulta nykypäivään, liharuuista kasvisruokiin, alkupaloista jälkiruokiin. Monia jännittäviä ruokia ennakkoluulottomalla otteella on luvassa! Tämä projekti alkaa ensi viikolla ja kestää niin kauan kuin kestää, mutta olkoon nyt ainakin tämän vuoden teema. Niin, jollei sitten kirjoja tule lisää koko ajan - joka on suorastaan todennäköistä!

Ensimmäinen testattava kirja on Ludvig XV:n keittiömestarin Keittotaidon kannettava käsikirja (4.uusintapainos 2012, alkup. 1767)2 kommenttia:

Hyvä Mieli kirjoitti...

Mielenkiintoista. Minuakin kiehtoo kaikki vanhat keittokirjat, sun muut emännän oppaat;) Vaikken mikään keittiöhirmu olekkaan;) Monesti näissä on myös erittäin havainnollisia valokuvia.

Thilda kirjoitti...

Hyvä Mieli; Joo, eikös olekin kiinnostavia? Kävin tänään kaupasta hakemassa kassillisen tarvikkeita ja huomenna olis tarkotus alottaa siitä 1700-luvusta... katotaan nyt mitä tulee kun en minäkään mikään keittiöhirmu ole!