Keittokirja nro 19
Aili Lindström:
Nuoren emännän keittiöopas, sivu 103;
(Helsinki 1947)
(Helsinki 1947)
Porkkanalihapyörykät
100 gr jauhelihaa
2 porkkanaa
2 perunaa
1/4 rkl suolaa
1 muna tai ½ tl munanvalkuaisjauhetta ja 1 rkl vettä
3 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
(½ tl hien. valkopippuria)
Porkkanat pestään, kuoritaan ja raastetaan hienoksi. Perunat kuoritaan ja jauhetaan tai haarukalla survotaan hienoksi. Porkkanaraaste, perunasose, mausteet ja jauhot lisätään taikinaan. Muna (tai kylmään veteen sekoitettu valkuaisjauhe) lisätään ja taikina vaivataan hyvin. Taikinasta muodostetaan pieniä pyöryköitä, jotka paistetaan ja keitetään kuten lihapyörykät.
Käytin 150 g jauhelihaa ja yhden perunan. En keittänyt pyöryköitä, vaan paistoin tavallisesti pannulla. Määräksi tuli 15 porkkanalihapyörykkää ja maku oli oikein hyvä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti