Keittokirja nro 20
Mireille Guiliano:
Ranskattaret eivät liho, sivu 107;
(4. painos 2005, Suom. 2006)
(4. painos 2005, Suom. 2006)
Tomaatti- vuohenjuustosalaatti
sekoitus erilaisia salaattilajikkeita
noin 2 dl syöjää kohden
4 isoa tomaattia pestyinä ja viipaloituina
salaatinkastiketta (2 rkl salottisipulisilppua,
1 tl sinappia, 2 rkl viinietikkaa,
ja 6 rkl oliiviöljyä sekoitetaan keskenään)
250 g tuoretta vuohenjuustoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
4 rkl viime hetkellä silputtua persiljaa tai basilikaa
1. Levitä kullekin lautaselle salaattisekoitusta. Asettele päälle viipaloitu tomaatti. Ripottele sille reilusti suolaa.
2. Sekoita kastike sakeaksi.
3. Murenna vuohenjuusto tomaattiviipaleiden päälle.
4. Mausta vielä maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kaada kastike annosten päälle. Lisää yrttisilppu. Tarjoa maalaisleivän kera.
Todella helppo ja nopea tehdä. Maku on hyvä ja erityismaininta herkullisesta salaatinkastikkeesta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti