Keittokirja nro 20
Mireille Guiliano:
Ranskattaret eivät liho, sivu 119;
(4. painos 2005, Suom. 2006)
(4. painos 2005, Suom. 2006)
Kukkakaaligratiini
4 annosta
1 keskikokoinen kukkakaali
5 dl maitoa
1 muna
runsas desilitra juustoraastetta
(gruyère, emmental, jarlsberg, comté, parmesaani, pecorino tai kahden eri lajin sekoitus)
suolaa ja pippuria
1 rkl voita
1. Puhdista kukkakaali, leikkaa kukinnot erilleen ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa maidossa (10-15 min). Valuta ja ota talteen 3/4 maidosta.
2. Asettele keitetyt kukkakaalin kukinnot voideltuun uunivuokaan. Vatkaa muna ja säästetty maito, sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kukkakaalin päälle. Lisää pinalle voinokareita.
3. Paista uunissa kypsäksi. Tarjoa kuumana.
Keitin kukkakaalia 15 minuuttia ja paistoin kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Tuloksena tosi hyvää gratiinia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti