Keittokirja nro 20
Mireille Guiliano:
Ranskattaret eivät liho, sivu 162;
(4. painos 2005, Suom. 2006)
(4. painos 2005, Suom. 2006)
Kotijogurtti ilman konetta
1 litra täys- tai kevytmaitoa
1 iso kulho
1 rkl jogurtinsiementä tai luonnonjogurttia
1. Kuumenna maitoa kattilassa keski- tai miedolla lämmöllä, kunnes reunoilla alkaa näkyä kuplia ja pinnasta nousee höyryä.
2. Kaada maito isoon kulhoon jäähtymään, kunnes lämpötila on 40-45 astetta. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, tee niin kuin paikalliset tekevät: lämpötila on oikea kun etusormea voi pitää lämpimässä maidossa 10 sekuntia.
3. Laita jogurtinsiemen pieneen kulhoon, lisää lämmitettyä maitoa ja sekoita hyvin. Kaada maito pienestä kulhosta isoon kulhoon kolmannes kerrallaan ja sekoita joka välissä hyvin. Sekoita vielä lopuksi ja varmista, että seos on aivan tasaista. Peitä paksulla pyyhkeellä ja pidä lämpimässä paikassa 4-6 tuntia, kunnes jogurtti on hyytynyt.
4. Pidä jääkaapissa 8 tuntia ennen tarjoilua.
Tein puoli annosta, eli ½ litraa maitoa ja ½ rkl Bulgarian jogurttia. Jogurtista tuli yllättävän juoksevaa, mutta maku on ihan hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti