.

.

19.12.2016

Kokkausprojekti osa 88; Emma-neidin aioli




Keittokirja nro 21




Halonen, Kauppinen, Kokki:
Armas aika, intohimona joulu, sivu 23;
(Porvoo 2015)

Emma-neidin aioli


1 keltuainen
1 valkosipulinkynsi
2 dl rypsiöljyä (tai rypsi- ja oliiviöljyn sekoitusta)
merisuolaa hienonnettuna maun mukaan

Erota keltuainen valkuaisesta. Purista valkosipulinkynsi keltuaisen joukkoon. Vatkaa keltuaista nopeasti ja lisää alussa öljyä vain tipoittain, ettei aioli juoksetu. Lisää loppu öljy nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.


Epäonnistuin surkeasti tämän aiolin kanssa. Sekoitin sauvasekoittimella, mutta silti tulos oli huono. Väsäykseni maistui vain valkosipuliselta öljyltä. Totesin myöhemmin tutkittuani asiaa netistä, että ainesten tulisi olla huoneenlämpöisiä (tämä on tärkeää!) ja parhaiten tässä toimii kapea korkea astia + sauvasekoitin (ei siis mikä tahansa pikkukulho), ja että öljyn voi kuulemma lisätä heti kokonaan. Pidän niin paljon aiolista, että aion kyllä yrittää toisenkin kerran.




Ei kommentteja: