Kirja nro 10
Miia Saastamoinen,
Luonnollista! Syömisen syvin olemus, sivu 243;
(Keuruu 2012)
Luonnollista! Syömisen syvin olemus, sivu 243;
(Keuruu 2012)
Porkkana-inkiväärikeitto
½ dl manteleita
1 iso tai 2 pientä porkkanaa
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
3 dl pilkottua kukkakaalia
½ avokado
4 dl vettä
ripaus ruususuolaa
Liota manteleita vedessä 10-20 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja kuori manteleiden ruskea kuori. Soseuta mantelit 2 desissä vettä.
Raasta porkkanat ja inkivääri hienoksi raasteeksi sekä paloittele kukkakaali. Lisää 2 desiä vettä sekä kaikki loput raaka-aineet paitsi avokado. Soseuta tehosekoittimen nopeimmalla teholla pehmeäksi. Lisää puolikas avokado ja soseuta samettimaiseksi.
Keitto oli helppo tehdä ja odotukset olivat korkealla, sillä rakastan samettisia sosekeittoja! Mutta maku olikin aika kukkakaalinen. Sikäli kun makua ylipäätään oli. Olin yllättynyt maun mietoudesta ja siitä ettei keitossa maistunut mielestäni porkkana tai avocado ollenkaan. Lisäksi kaipaisin näihin resepteihin edes jotain osviittaa siitä, miten paljon valmista ruokaa tulee. Tätä tuli 9 dl. Jos teen keittoa joskus uudelleen, teen siitä joko lämpimän version tai sitten vähennän kukkakaalin osuuden kolmannekseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti