.

.

20.8.2022

Rekkamiehen annos Välimerenruokaa


Toinen ravintolakäynti; Onni ja Leo, Rautatienkatu 14, Tampere. Junalla tullessa ravintola on ihan kulmittain Rautatienkadun ja Hämeenkadun risteyksen toisella puolella. Pienempään päivänälkään voi syödä lounaan aina klo 15 saakka ja sen jälkeen isoonkin nälkään saa vastinetta koko illan ajan.


Alkupaloiksi saimme (pyytämättä) kokin tervehdyksenä Bulgursalaatin. Se oli mukava aloitus Välimerelliseen maailmaan. Maku ei ollut liian mausteinen ja annos oli sopivan kokoinen. Annos ei tietysti maksanut mitään.


Seuraavaksi saapuivat varsinaiset alkupalat, joiksi seurueemme kaikki kolme jäsentä valitsivat Mezet. Niitä tuotiin siis pöytään mausteisen leivän kera 14 kulhollista! (Kulhojen määrä riippuu tilaajien määrästä; mitä enemmän pöytäseuruetta, sitä enemmän erilaisia kulhoja.) Tässä kohdassa olin ensimmäisen kerran vähän järkyttynyt, sillä vaikka olin himmaillut syömisten kanssa jo edellisen päivän, niin mezejä oli niin paljon, että jo pelkästään se olisi riittänyt tavalliseen nälkään. Makumaailma niissä oli Suomalaiselle sopiva, eli ei liian tulinen, mutta kuitenkin mukavan mausteinen. Hinta 14€ per henkilö. 


Pääruoka; Uunilammas. 12 tuntia uunissa haudutettua ja punaviinissä marinoitua lampaanpaistia, välimerensalaattia, tzatziki, ezme-salsaa ja talon lohkoperunat. Voi hyvä tavaton, tässä kohtaa järkytyin todella, koska ruokaa oli NIIN paljon! Jostain syystä kuvassa se ei näytä ollenkaan niin isolta annokselta, kuin se oikeasti oli. Ja ravintolan omilla sivuilla annoksen kuva on paljon kevyempi. Lautasella siis tarkalleen ottaen on (lampaan, perunoiden ja soossien lisäksi) paahdettuna tomaattia, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, chiliä ja halloumjuustoa. Se kaikki oli erittelemättä hyvää! Ainahan minä rakastan tulisuutta ja soosseja ja niitä tässäkin oli. Mutta älä säikähdä, sillä tulisuus majaili chilin sisällä. Muuten annoksen voi syödä vaikka kuinka miedon ruoan ystävä. Annoksen hinta 27€.


Jälkiruoaksi valitsin Baklavan jäätelön ja pistaasikermavaahdon kera. Annos oli helpottavan pieni ja jäätelö viilensi mukavasti vatsaa. Maku oli herkullinen! Hinta 8,90€.

Ravintola sijaitsee vilkkaan kadun varressa, mutta sisällä oli intiimi tunnelma ja isoista ikkunoista huolimatta kaksi pientä huonetta tuntui varsin kotoisalta ja rauhalliselta. Tarjoilu oli nopeaa ja ystävällistä. Lista on monipuolinen; valmiita menuita on kolme. Alkuruokia löytyy loputon mezevalikoima ja etanat. Pääruokia on uunilampaan lisäksi moussakaa, karitsaa, pari kalaruokaa, viisi varrasta, kolme kasvisruokaa, kaksi salaattia ja lopuksi vielä kolme jälkiruokaa. Erityispiirre on välimerenruoka.

Meistä kolmesta kukaan ei jaksanut syödä kaikkea ja koska inhoamme ruoan jättämistä ja roskiin heittämistä, pyysimme voisiko loput saada mukaan. Se onnistui hyvin ja niinpä kaikilla kolmella oli kassi jämiä mukanamme kun poistuimme ravintolasta. Minun jämistäni mieheni sai seuraavan päivän eväät töihin. Hän ihmetteli, enkö ollut syönyt siitä ravintolassa MITÄÄN, mutta sehän vain kertoo annoksen koosta. Mietimme, että täällä voisi seuraavan kerran ehkä jakaa yhden annoksen kahdelle, taikka sitten valita jonkun selkeästi kevyemmän vaihtoehdon ja jättää alkupalat pois, jos vatsa ei vedä isoa määrää.

Vahva suositus!

Ei kommentteja: