.

.

5.8.2022

Ensimmäinen ravintolakäynti; PuistoTästä lähtee ravintolakäyntien arvostelu.
Ensimmäinen kohde; Puisto (ala carte-ravintola on kahvilan alakerrassa) Tampereen Hämeenkadun varressa, Hämeensillan pielessä.Menimme Puistoon heti lounasajan jälkeen, koska halusimme nimenomaan ala carte-listan ruokaa, pitkän kaavan kautta. Eli aloitimme alkupaloilla; Lohi, piparjuurikreemi ja pikkelöity kurkku. (Jätin Frex-perunat pois annoksesta, koska pelkäsin annoksen olevan liian iso. No ei olisi ollut.) Hinta 11,90€. Maukas monella tapaa ja kevyt ruoka! Annoin hyvän palautteen.


Pääruoka; Kyrösjärven kuhaa, sitruunainen piimäkastike, fenkolipyree ja Frex-varhaisperunat. Hinta 27,90€. Kalassa oli vähän ruotoja, annos maistui oikeastaan vain sitruunalta. Kaipasin enemmän makujen leikittelyä, mutta aneemiseksi jäi. Hienoinen pettymys. Mainitsin tästä tarjoilijalle.


Jälkiruoka; Minttupannacotta, raparperia, mansikoita. Hinta 9,50€. Pannacotta tuotiin pienessä hillopurkissa ja annoksen päälle oli ripoteltu vähän kypsennettyjä raparperinpaloja ja mansikanlohkoja, keksi, sekä mintunverso. No, minähän inhoan raparperin suutuntumaa tuossa muodossa, joten nappasin ne äkkiä suuhuni ennen muuta annosta. (Periaatteesta en halua jättää ruokaa lautaselle.) Kun pelkkä pannacotta oli jäljellä, siinä maistui raparperi, mansikka ja minttu selvästi. Oikeastaan paloja ei olisi tarvinnut olla annoksen päällä, vaan tilkka niiden mehua olisi riittänyt. Pannacotta itsessään oli hyvä!


Ravintola on ihan nätillä paikalla Tammerkosken vieressä puistossa ja sen ikkunat avautuvat koskimaisemaan. Yleisilme oli ravintolassa siisti, palvelu ripeää ja ystävällistä. Hälyä oli ehkä hiukan liikaa ja siksi pidänkin enemmän looshimaisista ravintolapöydistä, kuin avoimesta tilasta.

Listan monipuolisuus oli keskinkertainen. Jokaiselle vähän jotakin; löytyi kalaa, kanaa, salaattia, possua ja härkää, keittoa, hampurilaista, pizzaa ja vegeä. Mutta kuitenkaan lista ei ollut hengästyttävän pitkä, josta kiitos! Erityispiirteinä voisi kai mainita, että paikassa saa ainakin osittain paikallisista raaka-aineista tehtyä ruokaa.

Suosittelen, jos haluat käydä syömässä perusjuttuja, mutta jos haluat jonkun huikean kulinaristisen elämyksen, niin sitten voisi katsella muita paikkoja. Itse en varmaankaan mene tähän ravintolaan toiste, koska keskusta on täynnä tarjontaa, jota haluan testata ja jonka uskon olevan elämyksellisempää.

 

2 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Hyvä kuvaus ja arviointi. Paikallisten raaka-aineiden käytölle peukutan aina. Ravintolakäyntiarvostelu antaa vinkkiä, mihin kannattaa mennä syömään. Mielenkiintoista nähdä, millainen oli seuraava ravintolakokeuksesi.

Thilda kirjoitti...

Tarja; Iso kiitos kommentista! Mietinkin, että onko nää ihan turhia juttuja, että kiinnostaako ketään. Ryhdyin pitämään ravintola-arvostelukirjaa, koska haluan itsekin pysyä kärryillä näistä. Meidän listalla on yli 30 ravintolaa, (kaikki Treen keskustan tuntumassa), joten lopuksi ne menee päässä varmaan sekaisin. Pidin joskus kahvilakirjaa, johon merkkasin aika lailla samoja asioita. Nyt niitä kahviloita ei enää ole ja sitä on hauska lueskella ja muistella. 😊 Laajennan tätä ehkä muillekin paikkakunnille satunnaisesti, mutta pääasiassa nämä arvostelut koskee siis Tamperetta.