.

.

24.10.2022

Ja tällaista keramiikasta tuli lasituksen jälkeen…


Mieli askartelee keramiikan parissa tosi paljon! Pää on täynnä suunnitelmia ja ideoita. Tosin niiden toteutus vaatii omien lasitteiden ja välineiden hankkimista, mutta se on parempi, kuin tyytyä johonkin kompromissiin, johon ei ole täysin tyytyväinen. Mutta en kerro niistä vielä sen enempää.


Näihin piparkakkumuotti-sydämiin ja pitsiliinapainatukseen olen tyytyväinen. Tähti on aivan liian pieni ja kuviokin katosi jonnekin. Pidän lasituksella leikkimisestä ja näissä oli elämäni ensimmäinen lasituskokeilu, joka on ihan jees.


Talojen lasitus on epätasainen, mutta olen koko ajan painottanut sitä, että työn pitää olla käsityön näköistä! Epätasaisuus ei siis haittaa. Kunhan kokoan osat yhteen ja laitan kynttilän palamaan niiden taakse, voin sitten kuvata valmiin työn. Leveiden talojen ikkunoihin en ole täysin tyytyväinen, eli jos teen näitä lisää, mietin ikkunat tarkemmin.


Ja hän on enkeli ilman siipiä. Tosin minusta hän on enemmänkin kuin The Seer, Viikingit-sarjan oraakkelihahmo. Yllätyin positiivisesti siitä, miten pienetkin aukot jäivät auki tuossa reikäkuvioinnissa. Työn lasitus on todella epätasaista ja hyvä niin, koska muuten huomio kiinnittyisi omituiseen olan muotoon. Sehän on siis järkyttävä virhe, jota en osannut ja jaksanut työstää tarpeeksi. Mutta ei se mitään, Seer ei toki lennä roskalavalle, vaan se on valloittanut minut jo nyt kummallisella rujoudellaan.

Saapas nähdä mitä tänään saan aikaan! Lasitettavaa olisi viiden työn verran, mutta kaikki eivät varmaan ole käyneet vielä esipoltossa. Teosten kuivumiseen menee yllättävän pitkä aika, jotta ne voidaan laittaa esipolttoon! Sen jälkeen ne voidaan lasittaa ja sitten saman tien polttaa valmiiksi. Ja jotain uusiakin töitä tekisi mieli tehdä.


2 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Onpas hienoja! Tuo viimeinen näyttää myös vähän joulukellolta. Hieno sekin! Areenassa oli aiemmin sellainen ihana ohjelma kuin Suuri keramiikkakisa. Vaikka itselläni ei ole minkäänlaisia kädentaitoja, sitä oli mukava seurata. Samoin Suurta ompelukisaa. Ne oli hyvän mielen ohjelmia! 😄

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Voi kiitos! 😊 Kaikenlaiset kynttiläalustat on mun heikkous ja vaikka omistan niitä läjäpäin, piti uusiakin vaan väsätä. Eilen tein pari uutta. 🙈 Sellaiset ohjelmat on kyllä kivoja seurata. Ite katon usein kakkukisoja tai master chefiä, vaikka niissä onkin se ikävä puoli, että tulee nälkä. 😂