.

.

28.9.2024

Kapinaa Elokapinaa vastaan

 

Täällä etelää kohti ajellessa kiroan sitä kaikkea typerää, lapsellista ja älytöntä vouhotusta, joka etelässä aika ajoin leimahtaa valloilleen. Varsinaisesti kuppi meni nurin, kun luin tästä Elokapinan ja ruotsalaisen Återställ Våtmarkerin pelleilystä Eduskuntatalon pylväikössä. Mitä sillä nyt sitten saavutettiin? Pelastuiko joku suo? Tuliko massoittain kannattajia asialle? Tuli varmaan ainakin sellainen olo, että nyt voi paukutella henkseleitä, kun on muka ’jotain saatu aikaan’. Että sillä viisiin. Päähäntaputus, läp läp. Miten urheaa!! Miettikää miten paljon tämä auttoi maailman tilaa eteenpäin! Siellä isossa maailmassa, Ruotsissa, ne urheat ÅV:n pikku possut osaavat jopa istua ihan moottoritiellä, kun mieltä painaa joku kimurantti asia. Täällä osataan vasta istua Mannerheimintiellä… 

Tykkään luonnosta ja tykkään vanhoista rakennuksista. Ja sitten kun joku penaalin alleviivaustussi saa pehmeään päähänsä, että vandalisoidaan jotain vanhaa arvorakennusta, kun joku luontokohde pitää tuoda uutisoinnin keskiöön, niin mulla alkaa vanne kiristää kalloa! Arvostan älykkyyttä ja fiksuja innovaatioita, kuten viime vuosien yrityksiä kerätä merten muoviroskaa koneellisesti. Nostan hattua niille älyköille, jotka kouluttautuvat ja saavat aikaan konkreettisia asioita. Arvostan tutkimustyötä (lukuunottamatta jotain humpuukitutkimuksia, jotka lähinnä tuntuvat olleen ajantappamistyökaluja), arvostan keksintöjä, arvostan kaikkea sitä maalaisjärkeen käypää rehellistä yrittämistä ja yhteen hiileen puhaltamista, joka vie oikeasti meitä eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta. Siksi en näe mitään järkeä tässä Elokapinan lapsellisessa tempoilussa. Kun kulta pienet, ei se mene niin, että ’tehdään jotain oikein hurjaa, kyllä ne ihmiset sitten herää ja tajuaa!’ Se on silkkaa ajan haaskausta, vihan lietsontaa, poliisien resurssien tuhlausta ja hölmöä luulottelua. Jonka veronmaksaja vielä maksaa!


Torstaina 26.9. (vain päivä sen jälkeen kun Eduskuntataloa töhrittiin) on tehty kansalaisaloite ”Elokapina määrättävä lakkautettavaksi”, jota voi käydä kannattamassa täällä, kansalaisaloite-sivustolla. Sinne vaaditaan vahva tunnistautuminen jos aikoo antaa äänensä, mutta siellä voi myös selata monia eri aloitteita tai vaikka luoda oman, mikäli niin haluaa. Kun aloite saa 50 000 kannatusilmoitusta, se etenee eduskunnan käsiteltäväksi. Aikaa äänien keruulle annetaan puoli vuotta. Tämä kyseinen Elokapina-aloite on perusteltu fiksusti; sen mukaan Elokapinan kansalaistottelemattomuus on mennyt viime aikoina todella pahasti yli, sen mukaan yhteiskunta ei voi hyväksyä rikollista toimintaa ja katsoa asioita sormien läpi ’ilmastohätätilan’ vuoksi. Sen mukaan Elokapina kuormittaa viranomaisten vähäisiä resursseja laittomalla toiminnallaan jne jne. Kannattaa käydä vilkaisemassa tuolta sivustolta kaikki muutkin perustelut. Minä olen samaa mieltä aloitteen tekijöitten kanssa ja allekirjoitan tämän. Sanon kaikille vastaavanlaisille porukoille, että tehkää tekoja pelleilyn sijaan! Kouluttautukaa, tehkää keksintöjä, kerätkää rahaa, mutta lopettakaa tuo myötähäpeää ja ärtymystä aiheuttava töpeksiminen! Perustakaa vaikka yhdistys, joka kulkee puhumassa yläkoululaisille niistä konkreettisista koulutusmahdollisuuksista, joilla voi auttaa ja muuttaa luontoon liittyviä asioita!

Kun allekirjoitin aloitteen perjantai-iltana klo 19.41, oli kannatusilmoituksia yhteensä 52 612. Tämä tarkoittaa jo automaattisesti eduskunnan käsittelyä, eli ei tarvita puolen vuoden aikaa nimien keruuseen! Lukema tuli täyteen vuorokaudessa. Jäin hetkeksi seurailemaan lukeman kehitystä ja tuntia myöhemmin (klo 20.41) lukema oli jo 59 221 ja kahta tuntia myöhemmin (klo 21.41) lukema kipusi edelleen, ollen 64 106! Keskimäärin 96 ääntä minuutissa siis. Näyttäisi siltä, että jollain muullakin kiristää vanne päätä tämän sirkusporukan takia. Enkä kyllä yhtään ihmettele! Minusta tuollainen aloitemahdollisuus on hyvää demokratiaa. Ei tarvitse odotella vaaleja ja toivoa, että asia muuttuu, vaan voi heti tempasta asiansa kuuluville ja jos laajasti ollaan samanmielisiä, voi saada muutoksen aikaan melko hyvää tahtia. Great!

Henkilökohtaisesti ihmettelen yhtä asiaa. Kun Ruotsin kansalainen (useampi jopa) on hyökännyt Suomen valtioita vastaan törkeän vahingonteon merkeissä, missä viipyy Ruotsin virallinen pahoittelu tai ylipäätään kommentti asiaan? En ole varma mikä maiden välillä on tapana, mutta jotenkin odottaisin edes jotain virallista kommenttia. Muutenhan me täällä ajatellaan, että hierooko ne käsiään yhteen ja hymyilee vinosti vahingoniloa pullollaan. Asia on kyllä noussut naapurimaassa ykkösuutiseksi, mutta miksi siellä vaietaan? Täällä on pahastuttu ja koetaan, että asia meni överiksi. No? Aikooko ne ollenkaan kommentoida? Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut nyt aamulla yli 75 000 henkilöä. Me odotamme.



8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoitin. Vitun idiootit eloapinat.t.Selja

Thilda kirjoitti...

Selja; Hyvä! Napakasti sanottu! 😂

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu! Tuntuu, että jollain porukalla on käsitys, että kunhan vain pitää meteliä asiasta niin maailma korjaantuu. Lapsemme kävi aikoinaan kansainvälistä koulua muualla kuin Suomessa. Siellä sitten keksivät, että pidetään ilmastomielenosoitus, sillä päästään ainakin paikallisuutisiin. No mitä sitten? Mielenosoitukseen sai osallistua, jos vanhemmat antoivat luvan olla pois tunneilta. Ei annettu. Olen satavarma, että yksikään niistä mielenosoittajista ei ole valmis luopumaan laskettelulomistaan ja lentomatkoista kotimaihinsa ja muualle koulun loma-aikoina. On hyvä, että nuoret ovat huolissaan, mutta ei ilmasto pelastu metelillä. Mainitsemasi asiat, koulutus ja uudet keksinnöt, vievät asiaa paljon paremmin hyvään suuntaan. Pikku-A

Thilda kirjoitti...

Pikku-A; Kiitos kiinnostavasta kertomuksesta tosielämästä! Näinhän se on, että sitä nuorena on niin lapsellinen, että luulee, että ihmiset ’herää’ ravistamalla ja maailma muuttuu pakottamalla ja sitten kaikki on hyvin. Elokapinankin tiedottaja kovasti vouhkasi Puopolon haastattelussa, että ’ihmisiä kuolee JO NYT miljoonia ilmaston takia’… 🤔 hmmm ja hmmm.
Tulee vain mieleen äitini kertomus, miten joku fanaattinen lahkolainen oli 1940-luvun alussa julistanut miten maailmanloppu tulee tiettynä päivänä. Lapset pelkäsi henki kurkussa ja kun päivä meni ohi, eikä mitään tapahtunutkaan, äiti ei enää koskaan kuunnellut moisia uhkauksia. Samaa metodia käyttää Elokapina. Ei se maailma parane kadulla istumalla, mutta ei se myöskään ylihuomenna lopu, vaikka et istuisikaan. 🙄

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi et pahoittanut mieltäsi alatyylisestä kommentistani Thilda.
En kerta kaikkiaan voi ymmärtää, mitä nämä töhrijät kuvittelevat saavuttavansa sikailullaan. Muistan, kun kaksi vuotta sitten aktivistit töhrivät tomaattisoseella Van Goghin maalauksen Lontoon National Galleryssa. Eipä tainnut muuttaa mitään heidän vaivannäkönsä.
Luonnonsuojelu ON tärkeää, mutta sitä voi jokainen toteuttaa omalta osaltaan omilla elintavoillaan. Minun vaatimaton panokseni on ollut oman puutarhani luonnontilan vaaliminen, siellä saa kasvaa kukkia, jotka houkuttelevat mehiläisiä ja perhosia.
Tämä ei varmasti ole eloapinoiden mielestä mitään oikeaa aktivismia, mutta pörriäiset kiittävät.t.Selja

Thilda kirjoitti...

Selja; En toki pahoittanut! Mietin itse täällä juuri samaa, että rakennusten ja taiteen vandalisointia en hyväksy, enkä ymmärrä ollenkaan! Juuri sinun tapasi on oikein hyvä. Minusta luonnon puolella voi ja saa olla, mutta keinot on mietittävä järjellä. Roiskiminen ja tuhoaminen ei pelasta tai auta mitään, päin vastoin.

Taija-Tiia kirjoitti...

On hienoa, kun joku jaksaa pitää meteliä itselleen tärkeistä arvoista ja asioista. Toimintatapana autotiellä makoilu ja julkisten rakennusten töhriminen on mielestäni aivan väärä. Sellaisen korjaaminen vie verovaroja ja on pois jostain muusta, puhumattakaan mahdollisista vaaratilanteista mitä toiminta saattaa aiheuttaa tai pahentaa (hälytysajoneuvojen reititys jne.).

Moni asia maailmassa olisi jäänyt muuttumatta ilman lakkoilua, kapinointia, mielenosoittamista, ikkunasta nakkaamista, rikkomista, ampumista ja niin edelleen, mutta vasta jälkikäteen nähdään voiko teon pyhittää tarkoituksella. Historian sivuilta löytyy myös monta tapausta, jossa paska osuu pahasti tuulettimeen ja tilanne vain pahenee / viattomat sivullisetkin saavat kärsiä. Tätä asiaa on mahdotonta käsitellä ytimekkäästi, mutta on parempiakin keinoja hätkähdyttää kuin sotkea paikkoja - luulisi tuon mittakaavan ryhmittymästä löytyvän pidemmällekin ajattelijoita.

Thilda kirjoitti...

Taija-Tiia; Aika pitkälle olen samaa mieltä, on paljon korjattavia asioita, mutta pelkkä räyhääminen tai rikkominen ei kanna kovin pitkälle. En siis ennen kaikkea kannata Elokapinan tai vastaavasti toimivien ryhmien keinoja. Olen itsekin ollut nuorena hyvin radikaali, mutta senkin takia olen aikuisella iällä tätä mieltä kuin olen. Fiksuin tapa muutokselle missään asiassa ei ole pakottaminen. Lakkoilu ja mielenosoitus on demokratian hyviä keinoja vaikuttaa, mutta tarvitaan lisäksi niitä, jotka tekevät konkreettisia muutoksia, konkreettisia vaihtoehtoja, (tutkijoita, kehittäjiä, uudenlaista teollisuutta jne) ei pelkkää päättäjien suunnanmuutosta.

Näen että radikaalius johtaa vain konflikteihin, pehmeä muutos on pysyvää.