.

.

21.7.2022

”Ei se oo niin yksinkertasta…”



Aika varmaan tuttu lause? Olipa sitten kyseessä työpaikan vaihto, avioero, kunnon kohotus, tupakoinnin lopettaminen… mikä tahansa, niin voit kuulla tuon lauseen. Ehkä olet käyttänyt sitä jopa itse. Mutta aika usein tuo on melkoinen tekosyy. No okei, esim riippuvuuksien kohdalla kyse on puhtaasti geeneistä. Minulle esim tupakoinnin lopettaminen on ollut aivan helppo juttu, eikä alkoholikaan tee tiukkaa. Sokeri sitävastoin on minun geeneissä se haasteellinen aine.

Mutta muuten asioiden muuttaminen haluamaansa suuntaan, ei saisi olla kiinni tuosta lauseesta. Joskus tekisi mieli jopa sanoa vastaan, että ”kuule, se on JUST NIIN yksinkertasta!”, mutta siitä ei saa kovin kivan kaverin mainetta, koska sehän on aivan kamalaa, jos joku koettaa ravistaa toista toimintaan topakoilla sanoilla. Siis sen mielestä, joka muutoksenpelossaan haluaa vaan pysytellä epämukavassa tilanteessa.


Mietin tässä yks päivä omia haaveitani ja sitä, miksi olen lykännyt niiden toteuttamista vuodesta toiseen. Nyt olen pistänyt tuulemaan ja ryhtynyt konkreettisesti suunnittelemaan miten etenen. Että jos nyt vihdoin alan harrastaa keramiikkaa, niin missä kursseja pidetään, mihin kellonaikoihin, sopisiko se aikatauluuni (kuin ihmeen kaupalla sopii juuri nyt!) ja sitten vain merkitsin ilmoittautumispäivän kalenteriin. Otin myös huomioon varasuunnitelman eli toisen kurssin eri paikkakunnalla eri aikaan. Hinta kurssille on aika tyyris, mutta olenpa ostamatta jotain muuta sitten jonkun aikaa.

Tsemppaan kaikkia miettimään omia haaveita ja tarttumaan toimeen! Tekosyyt ei ole sallittuja. Askel kerrallaan ja positiivisin mielin! ”Kyllä kaikki järjestyy”, tapaan nykyään sanoa.

 

Ei kommentteja: