.

.

26.9.2022

Synkkyyttä ja virkeyttä

 

Mainitsin hiljattain, että koen syksyn ankeana ajanjaksona. Ankein on vielä edessäpäin; lokakuu ja marraskuu, lumettomuus ja pimeys. Mutta juuri nyt olen virkeä kuin apina! Vaikka unet tulevat miten sattuu, lyhyinä ja hapuilevina ja harsoisina.


On olemassa sanonta: ”älä ärsytä rauhallista ihmistä!” ja minun kohdallani se pitää kyllä paikkansa. Viime aikoina olen enenevässä määrin ärsyyntynyt ja nyt olen täynnä taistelutahtoa. Mitta on ylitetty ja olen ihan saakelin kyllästynyt temppuiluun. Huomaan selkeän yhteyden isäni kanssa: isä oli välillä päiväkausia mietteissään ja hioi suunnitelmaa, milloin mitäkin. Minä teen nyt samoin! Tiedän, että isä on vieressäni ja auttaa. Outoja sattumuksia onkin tapahtunut; aivan kuin joku olisi kuunnellut ajatuksiani ja toiveitani ja hieman pistänyt asioita liikkeelle.

Olen miettinyt arvojani. Ehkä kaikista tärkein on oikeudenmukaisuus ja sitten rehellisyys. En ole kostoihmisiä, mutta jos perhettäni uhataan, puolustaudun ja häädän häiritsijän huitsin nevadaan. Iän myötä olen oppinut olemaan sekaantumatta muiden ongelmiin, mutta jos näen selkeää epäoikeudenmukaisuutta, en voi olla hiukan tarttumatta asiaan.

Että tämmöisissä vesissä sitä nyt sukellellaan, kaiken syyspuuhan ja keramiikan ja kotiarjen ja työhaasteiden lisäksi. Adrenaliineissa ja miekka hiottuna.


4 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Harvinaisen viisaasti sanottu tuo "Älä ärsytä rauhallista ihmistä".

Mulla on jäänyt muutama teksti välistä, joten nyt en ole kartalla siitä, oletko kertonut tuosta uhkailusta, mutta niin tai näin, kuulostaa inhottavalta. Epäoikeudenmukaisuss jos joku on asia, joka saa myös itseni nousemaan välittömästi puolustuskannalle. Etenkin jos on omasta perheestä kyse.

Thilda kirjoitti...

Annukka; Eikö olekin? En muista mistä olen sen alunperin kuullut tai lukenut, mutta pätee erinomaisesti kyllä itseeni. Varsinaisesti nyt ei ole uhkauksia ilmassa, mutta muuten olen hyvin täynnä kaikkea ja sietokyky on ylittynyt. Mutta en jää flegmaattisesti aloilleni, vaan aloitan sodan. Tai sanotaanko, että aloitan räyhäkän puolustautumisen ja vastaan niin kuin metsään on huudettu.

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Ymmärrän. Minulle nuo arvot ovat myös tärkeitä. Viikonloppuna tein syksyisiä pihatöitä. Minä toivon, että liukkaisiin keleihin ja lumisateisiin menisi vielä kauan. Huokaus.

Thilda kirjoitti...

Tarja; Sama toive täällä! Kuulas värikäs ja rapsakas kuiva syksy on ihana. No, pian se synkkä aika on takana! 😊