.

.

12.9.2022

Kolmas ravintolakäynti: Sasor


Tällä kertaa tutustuimme Sasor-nimiseen ravintolaan, aivan Sorsapuiston vieressä Tampereella, osoitteessa   Yliopistonkatu 50. Menimme paikalle jo hiukan ennen klo 14:ää, jolloin lounasaika oli vielä meneillään. Mutta koska haluamme syödä nimen omaan a la carte-listalta, niin kysyimme voiko tulla jo nyt ja tarjoilija vastasi ystävällisesti, että tottakai!


Alkuruokana Kermainen sienisoppa, lisänä valkosipulivoissa paistettua saaristolaisleipää. Hinta 9,80€. Keitto oli mukavan kermainen ja suunmukainen, kuten sanotaan. Yleensähän minä en nykyään syö leipää, mutta erityisesti TÄMÄ leipä oli todella hyvää!! Sopivan kokoinen alkupala.


Pääruokana Naapurin broileria ja Juustoportin Halla-juustoa. Lisänä tummaa persiljasoosia, valkosipulilankkupottua ja kurpitsahilloketta. Hinta 26,20€. Juuri niin herkullisen ja kauniin näköinen annos kuin ravintolassa kuuluukin olla. Ei liian suuri annos, mutta nälän se vei kyllä loistavasti. Kana on sopivan kevyt ruoka juuri nyt ja soosia olisin voinut ryystää vaikka kupillisen! Ja ne perunat! Minä en ole perunoiden ystävä, mutta täällä myös perunat voittivat suosioni epäröimättä. Kurpitsahilloke sopi annokseen kuin nenä päähän.


Jälkiruokana Puolukkavaahtoa ja kinuskikauraa, hinta 9,30€. Seuralainen otti Salmiakki-lakritsipiirakan ja sain maistaa myös sitä. En osaa sanoa kumpaa ottaisin, jos nyt pitäisi valita! Puolukkavaahto oli ihanan kevyt ja raikas jälkiruoka ja kaurakinuski oli herkullinen ja hauska kiekura puolukan kyljessä. Mutta myös se piirakka vei kielen mennessään. En voi sanoa kumpaa suosittelen, mutta ehkä puolukka on kevyempi, joten vatsa saa päättää ensi kerralla.

Ravintola on Tullintorin ja Yliopiston välimaastossa, Sorsapuistonäkymin. Ulko-ovella on kauniit kukka-asetelmat ja sisälle tultaessa yleiskuva on siisti ja tyylikäs. Palvelu oli hyvin ystävällistä ja rentoa, olematta kuitenkaan sitä inhoamaani imelää lässytystä. Myöskään suurta pönötystä ei tarvitse pelätä. Missään en ole ikinä nähnyt näin siistiä WC:tä kuin täällä ja sehän on eräs tason merkki. (Kukas kokki näin sanoikaan ihan justiinsa?)

Listan monipuolisuus oli sopiva; alkuruokina viisi erilaista annosta, ”jokaiselle jotakin”-tyyliin. Pääruokia oli kuusi, (poroa, nautaa, kanaa, kalaa, lammasta ja kasvista), jälkkäreitä neljä keskenään mukavan erilaista annosta ja mielestäni erottuvat edukseen siitä tavallisesta ravintolajälkkärimaailmasta (vähän tylsine jäätelöpalloineen). Esimerkiksi löytyi jotain juustojen ystävälle ja myös salmiakin ystävälle. Erityispiirteenä voi mainita lähiruoan ja kotimaisuuden suosimisen, joka on kyllä plussaa! (Ainahan se ei tarkoita kaalikääryleitä ja maksalaatikkoa, vaan sen voi tehdä tyylillä.)

Suosittelen ruokahifistelijälle ja hyvistä makumaailmoista kiinnostuneelle. Paikalla voi järjestää myös tilaisuuksia omassa loungessa ja järjestetäänpä siellä viinitastingejakin ja mukaan voi ostaa herkullisen kuuloiselta listalta myös kaikenlaista. Tähän mennessä käymistäni ravintoloista (aiemmin Puisto sekä Onni ja Leo) tämä saa ehdottomasti korkeimmat pisteet! Kiteytettynä; tyylikäs, hyvän palvelun paikka, jossa ruoka hellii makuaisteja.


Ei kommentteja: