.

.

1.3.2016

Kokkausprojekti osa 23


Kirja nro 5


C. Ambridge: Parhaat mehut ja pirtelöt, sivu 78;
(suomennettu painos 2008)

Punainen myrsky

kahdelle

5 dl tomaattimehua
loraus worcesterkastiketta
1 pieni punainen chili ilman siemeniä pilkottuna
1 kevätsipuli siistittynä ja pilkottuna
6 jääpalaa
2 pitkää, ohutta punaista chiliä kukiksi leikattuna koristeeksi


1. Chilikukat: Viillä kumpaankin chiliin terävällä veitsellä kuusi viiltoa asettamalla veitsen terän noin sentin päähän chilin tyvipäästä ja leikkaamalla kärkeä kohti. Pane chilit jääveteen 25-30 minuutiksi, kunnes ne leviävät kukiksi.
2. Laita tomaattimehu ja worcesterkastike monitoimikoneeseen ja sekoita varovasti. Lisää pilkottu chili, kevätsipuli ja jääpalat ja sekoita hyvin.
3. Kaada seos laseihin ja koristele chilikukilla. Lisää pillit ja tarjoile.


Monitoimikoneen sijasta käytän tehosekoitinta. Ja koristeet jälleen (turhana maun kannalta) jätin pois, kuten jääpalatkin. 

Mutta tässäpä kiinnostava juoma! Jopa minusta tosi tulinen, vaikka olen mielestäni aika hyvä näissä chileissä. Toisaalta toleranssini on paljon matalampi sappiärtymyksen ja sairaalareissun jälkeen, kuin ennen sitä. Pitänee ottaa huomioon. Joka tapauksessa suosittelen joko vähentämään chilin määrän puoleen tai hankkimaan uhriksi teräsvatsaisen henkilön... Maku oli muuten kyllä hyvä. Suosittelen varauksella ja omalla vastuulla!




Ei kommentteja: