.

.

4.3.2016

Kokkausprojekti osa 26


Kirja nro 6



Finlands Svenska Marthaförbund, Runa Melander
Kokbok för Ungdom, utarbetat för lantbruksklubbar och scouter m fl., sivu 88;
(1.painos, Helsingfors 1940)

114. Gurksås

1½ msk. smör
3 msk. mjöl
2 kkp. potatisvatten eller rotsaksspad
2 msk. tomatpuré
2 msk. hackad salt- eller ättiksgurka
(salt), pepper, socker

Beredning: Smöret brynes och såsen beredes enligt allmänna regler. Avsmakas med tomatpuré, gurka och kryddor.


Tämä oli nopea ja helppo tapaus! Tosin kasvisliemen sijasta käytin vahingossa kanalientä, mutta eipä se makua haitannut. Suolakurkut korvasin maustekurkuilla. Koostumus oli aika paksu, mutta siitä huolimatta maku oli hyvä! Tosin; käytin kahden ruokalusikallisen sijasta kokonaisen maustekurkun, koska tuo kaksi rkl näytti niin kauhean pieneltä määrältä paistinpannulla! Enkä katunut, sillä se teki mausta aina vain paremman.

Tosin mieheni luuli että olin lastannut hänen lautaselleen perunamuusin (saman kirjan ohje) ja kyljysten lisukkeeksi lanttulaatikkoa!! Rakenne on siis aika "tykky".... ja tomaatista tulee oranssinen väri. Mutta että sekoittaa tämän maun lanttulaatikkoon...? Hän kyllä vakuutti että molemmat ovat hyvän makuisia (lanttulaatikko ja tämä kastike)...hmmm....???




Ei kommentteja: