Kirja nro 7
Jari Keränen, Timo Malmi,
Valkokankaan herkkuja, sivu 64;
(Keuruu 2006)
Valkokankaan herkkuja, sivu 64;
(Keuruu 2006)
Perunakeitto
(Elokuvasta "Ilta Andrén kanssa")
5-6 isoa perunaa
1 kokonainen purjo
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 l kasvis- tai lihalientä
1 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
persiljaa
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää kattilaan puhdistetut, kuoritut ja pilkotut perunat ja purjot. Pyörittele juureksia muutama minuutti kattilassa ja lisää liemi. Keitä kypsäksi. Lisää lopuksi valkosipuli ja kerma ja anna keiton vetäytyä hetki. Lisää mustapippuri ja suola. Soseuta keitto ja levitä lusikalla sen pinnalle kauniiksi kuvioksi öljyn sekaan pilkottua persiljaa.
Pidän sosekeitoista. Jopa siinä määrin, että niitä on kertynyt useita eri versioita reseptikirjaani. Siksi tartuin tähän reseptiin uteliaisuudella ja innolla. Siksipä hämmennyin vähän, kun lopputulos oli lientä, ei sosekeittoa. Mutta ehkä viisi keskisuurta perunaa ei ollut tarpeeksi? Ensi kerralla valitsen kuusi ISOA perunaa ja lihalientä korkeintaan 1,5 litraa. Muuten tämä oli maistuva ja nopea keitto. Myös halpa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti