Vuosia sitten kyllästyin jotenkin totaalisesti joulutorttuihin ja päätin kokeilla suolaisten torttujen ohjeella ihan uutta herkkua!
Ei nämä ehkä näytä miltään taidokkailta gourmettötteröiltä, mutta ihan sikahyviä ne mun mielestä on! Sen koommin en oo tehny muita versioita ja perheellekin nämä kelpaa hyvin.
1) sulata levyt, leikkaa ne muotoon, taittele, voitele ja ripottele sormisuolaa sakaroille.
2) lisää jotain ihanaa sinihomejuustoa reilu kimpale keskelle!
3) lisää päälle mytty ilmakuivattua kinkkua tai jotain vastaavaa.
4) lisää lopuksi siivut tai lohkot persimmonia ja ripottele pinjansiemeniä sakaroiden juureen. Paista uunissa 225 asteessa 15 min. Ja herkuttele!
Kaikki osat voi varmaan korvata jollain, mutta pääasia on suolaisen ja makean liitto! Ja se sinihomejuusto.
8 kommenttia:
Nyt on niin selkeät ohjeet, että vosi onnistua tällaiselta keittiön poropeukaloltakin. 😄
😂 ahaa… no hyvä! 💪
Nyt näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että voisi vaikka kokeilla. Persimonin korvaamista mietin, en ole päässyt sen makuun, ehkä päärynä sopisi, sitähän Italiassa laitetaan pizzaankin niin sopii varmasti ilmakuivatun kinkun kaveriksi. 😄 Pikku-A
Mahtavaa! Mä ajattelin kans, että päärynä olis juuri hyvä vastine persimmonille! 🍐Banaanikin saattais olla, vaikkei olekaan mehukas. Ananas ehkä ei niin hyvin. 🤔
Kylläpä näyttää ja kuulostaa hyviltä! Kiitos ohjeesta. 😘 Meillä on just ihan perinteiset makeat tortut tulossa. 🤭
Kiitti! Siitäpä vaan kokeilemaan. 😋 Meilläkin kyllä vähän välillä syödään tavallisia torttuja, mutta niin vähän, että ne ostetaan usein Lidlin paistopisteeltä.
Vesi herahti kielelle! Pelkästään jo Aura-juusto tortussa kuulostaa niin hyvältä!
Se on! 😋😋💪 Yksi parhaita reseptilöytöjä pitkään aikaan!
Lähetä kommentti