.

.

21.12.2024

Suolaiset joulutortut vaihe vaiheelta

 

Vuosia sitten kyllästyin jotenkin totaalisesti joulutorttuihin ja päätin kokeilla suolaisten torttujen ohjeella ihan uutta herkkua!


Ei nämä ehkä näytä miltään taidokkailta gourmettötteröiltä, mutta ihan sikahyviä ne mun mielestä on! Sen koommin en oo tehny muita versioita ja perheellekin nämä kelpaa hyvin.


1) sulata levyt, leikkaa ne muotoon, taittele, voitele ja ripottele sormisuolaa sakaroille.


2) lisää jotain ihanaa sinihomejuustoa reilu kimpale keskelle!


3) lisää päälle mytty ilmakuivattua kinkkua tai jotain vastaavaa.


4) lisää lopuksi siivut tai lohkot persimmonia ja ripottele pinjansiemeniä sakaroiden juureen. Paista uunissa 225 asteessa 15 min. Ja herkuttele!

Kaikki osat voi varmaan korvata jollain, mutta pääasia on suolaisen ja makean liitto! Ja se sinihomejuusto.


8 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Nyt on niin selkeät ohjeet, että vosi onnistua tällaiselta keittiön poropeukaloltakin. 😄

Thilda kirjoitti...

😂 ahaa… no hyvä! 💪

Anonyymi kirjoitti...

Nyt näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että voisi vaikka kokeilla. Persimonin korvaamista mietin, en ole päässyt sen makuun, ehkä päärynä sopisi, sitähän Italiassa laitetaan pizzaankin niin sopii varmasti ilmakuivatun kinkun kaveriksi. 😄 Pikku-A

Thilda kirjoitti...

Mahtavaa! Mä ajattelin kans, että päärynä olis juuri hyvä vastine persimmonille! 🍐Banaanikin saattais olla, vaikkei olekaan mehukas. Ananas ehkä ei niin hyvin. 🤔

Satu kirjoitti...

Kylläpä näyttää ja kuulostaa hyviltä! Kiitos ohjeesta. 😘 Meillä on just ihan perinteiset makeat tortut tulossa. 🤭

Thilda kirjoitti...

Kiitti! Siitäpä vaan kokeilemaan. 😋 Meilläkin kyllä vähän välillä syödään tavallisia torttuja, mutta niin vähän, että ne ostetaan usein Lidlin paistopisteeltä.

Taija-Tiia kirjoitti...

Vesi herahti kielelle! Pelkästään jo Aura-juusto tortussa kuulostaa niin hyvältä!

Thilda kirjoitti...

Se on! 😋😋💪 Yksi parhaita reseptilöytöjä pitkään aikaan!