.

.

6.2.2016

Kokkausprojekti osa 10


Kirja nro 3




Mirelle Guiliano: Ranskattaret eivät liho Keittokirja, sivu 27;
(ranskankielinen alkuperäispainos 2010, suomennos 2012)

Giovannan maaginen aamiaiskerma
1 annos

1 3/4 dl kreikkalaistyylistä jogurttia (rasvaa 2%)
1 tl pellavansiemenöljyä
1 rkl hienonnettuja pähkinöitä
(yhtä paljon saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä ja manteleita)
1 tl hunajaa (juoksevaa)
2 rkl hienoksi jauhettuja kaurahiutaleita
2 klementiinin tai tangeriinin mehu ja hedelmäliha
(saatavilla vai muutamina talvikuukausina)
tai ½ appelsiinia (ei yhtä hieno)

1. Pane jogurtti ja pellavansiemenöljy kulhoon ja sekoita hyvin.
2. Lisää hienonnetut pähkinät ja hunaja ja sekoita.
3. Lisää hienonnetut kaurahiutaleet pinnalle mutta älä sekoita vielä.
Kaada mehu ja hedelmäliha päälle ja anna seistä hetken, sekoita sitten ja maista.

Tein ohjeen mukaisen annoksen, ainoastaan sillä erotuksella että käytin mandariinia (1kpl) ja ½ appelsiinin mehun. Kaurahiutaleet, samoin kuin pähkinät hienonsin morttelissa. Annoin tekeytyä noin 5 minuttia ja maistoin; nimi luo paljon ihanamman kuvan tästä aamupalasta, mutta en voi moittia sitä huonoksikaan. Kaurahiutaleet voisin vaihtaa johonkin toiseen ainesosaan, tai vaihtoehtoisesti kokeilla toisen merkkistä kaurahiutaletta. Se teki minun mielestäni tästä vähän arkisen makuisen. Mutta voihan olla, että sillä on osuutta asiaan, että olen joskus syönyt itseni irti kaurapuurosta!





Ei kommentteja: