Kirja nro 4
Ingeborg Carlen ("Värmländska"): Krigstidskokboken, sivu 117;
(Stockholm 1918)
(Stockholm 1918)
266. Vaniljsås (enkel).
(6 personer.)
½ lit. mjölk.
½ msk. potatismjöl.
Socker, vaniljdroppar.
1 ägg.
Beredning: Mjölken kokas upp och avredes med potatismjölet. Ägget vispas upp, den heta mjölken slås över, såsen får ånyo sjuda över elden. Socker och vanilj tillsättes. Vispas tills den kallnar.
½ msk. potatismjöl.
Socker, vaniljdroppar.
1 ägg.
Beredning: Mjölken kokas upp och avredes med potatismjölet. Ägget vispas upp, den heta mjölken slås över, såsen får ånyo sjuda över elden. Socker och vanilj tillsättes. Vispas tills den kallnar.
Tämä resepti ei aivan vastannut odotuksia. Mutta ensin vähän tarkennuksia; sokeria lisäsin kolme teelusikallista ja valijauutteen sijasta käytin puoli teelusikallista aitoa vaniljajauhetta. Siis sellaista mustaa, jossa on pelkästään vaniljaa (ei vaniljasokeria)!
En saanut kastikkeesta sakeaa sitten millään. Päätin odottaa jonkin aikaa ja antaa kastikkeen tekeytyä. Sama juttu. Ihan luirua maitoa kattilassa vain oli edelleen. Pelastin tilanteen kaatamalla "kastikkeen" kahteen kuppiin ja sekoittamalla toiseen kaura"kahvi"jauhetta ja toiseen kaakaojauhetta. Näin maustettu maito tuli juotua, eikä maku ollut ollenkaan pöllömpi. Resepti ei vain jostain syystä toiminut.
En saanut kastikkeesta sakeaa sitten millään. Päätin odottaa jonkin aikaa ja antaa kastikkeen tekeytyä. Sama juttu. Ihan luirua maitoa kattilassa vain oli edelleen. Pelastin tilanteen kaatamalla "kastikkeen" kahteen kuppiin ja sekoittamalla toiseen kaura"kahvi"jauhetta ja toiseen kaakaojauhetta. Näin maustettu maito tuli juotua, eikä maku ollut ollenkaan pöllömpi. Resepti ei vain jostain syystä toiminut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti