.

.

22.2.2016

Kokkausprojekti osa 17



Kirja nro 4




Ingeborg Carlen ("Värmländska"): Krigstidskokboken, sivu 113;
(Stockholm 1918)

254. Tomatsås

(6 personer.)

1 ½ msk. smör.
2 msk. mjöl.
3 dcl. fiskspad.
2 dcl. grädde.
Socker, salt.
Vitpeppar.
1-2 äggulor.
3 stora tomater.


Beredning: Smör och mjöl fräses, fiskpad och grädde tillsättas under vispning. Såsen får koka några minuter. Den avsmakas och avredes med äggulan. Tomaterna skalas och skäras i små bitar som nedröras i såsen.


Tämä resepti onnistui loistavasti! Muokkasin tosin ainesten määriä seuraavanlaisesti;
1 rkl voita,
1 rkl jauhoa,
1½ dl kalalientä,
1 dl kermaa,
2 tl sokeria ja ripaus suolaa,
ripaus valkopippurijauhetta,
1 keltuainen,
2 keskikokoista tomaattia.

Kastikkeesta tuli aika makeaa ja pidin siitä. Nyt kaikki rohkeasti kokeilemaan! 





Ei kommentteja: