Kirja nro 2
Hilda-tädin keittokirja, sivu 82;
(suomenkielinen alkuperäispainos 1884, uusintapainos 2011)
(suomenkielinen alkuperäispainos 1884, uusintapainos 2011)
Kirpeä kasti
Woita ja jauhoja käristetään kastrullissa ja laimistetaan wähä lihaliemellä tai sen puutteesa wedellä ja tämän kiehuttua pannaan kaprista ja rikkileikatuita astioittuja champianoneja sekä wähä siitä etikasta, jossa nämä olivat lionneet kuin myös mieltä myöten sokuria sekaan; kasti suurustetaan 2 munanruskuaisella.
Siispä tällaisen kastin minä tein;
25 g voita,
1 rkl jauhoa,
1 dl lihalientä,
2 tl kapriksia,
1 dl sekasieniä (purkista),
1½ tl sokeria,
2 munankeltuaista.
Kastikkeen rakenne on aika paksu, mutta maku on hyvä.
25 g voita,
1 rkl jauhoa,
1 dl lihalientä,
2 tl kapriksia,
1 dl sekasieniä (purkista),
1½ tl sokeria,
2 munankeltuaista.
Kastikkeen rakenne on aika paksu, mutta maku on hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti