.

.

19.2.2016

Kokkausprojekti osa 14



Kirja nro 3



Mirelle Guiliano: Ranskattaret eivät liho Keittokirja, sivu 106;
(ranskankielinen alkuperäispainos 2010, suomennos 2012)

Karamellisoitu kana

1 neljään osaan leikattu sitruuna
12 pientä kivetöntä vihreää puolitettua oliivia
½ tl tulisia chilihiutaleita
2 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
4 nahatonta ja luutonta kananrintaa
(à 180-240 g)
suolaa
vastajauhettua pippuria 


1. Yhdistä isossa kulhossa sitruuna, oliivit, chilihiutaleet, hunaja, sitruunamehu ja 1 rkl oliiviöljyä. Lisää kananrinnat, mausta maun mukaan ja sekoita.
2. Kuumenna loput 2 rkl oliiviöljyä keskilämmöllä isossa paistinpannussa. Lisää kana-sitruuna-oliiviseos ja ruskista noin kahdeksan minuuttia molemmilta puolilta, kunnes kana on kypsää ja lievästi karamellisoitunutta. Tarjoa kana sitruunan ja oliivien ja sekä vihannespannukakkupalan kanssa.


Tämä resepti oli nopea ja helppo. Käytin kananrinnan asemesta suikaloitua kanaa, suunnilleen saman määrän kuin ohjeessa neuvotaan. Maku oli minusta vähän karvas. Mietin että olisiko luomusitruunan valitseminen tavallisen sijasta ollut parempi? (Havaintojeni mukaan ainakin tavallinen appelsiini on paljon karvaampi kuin luomu; ehkä myrkyt tosiaan tekevät makuun osansa! Kenties sitruunan kohdalla on sama juttu.) Tai sitten voisi kokeilla luomulimeä... Varioikaa makunne mukaan!




Ei kommentteja: