.

.

12.2.2021

Jäädytyksien aika


Olen nauttinut suunnattomasti tästä lapsuuden talvien kaltaisesta talvesta, kun lunta ja pakkasta riittää! Olen myös innostunut jo vuosia sitten jäädyttämään vanhoissa kakkuvuoissa jääkakkuja, muffinssivuoissa jäämuffinsseja ja maitopurkeissa tai muissa vastaavissa erilaisia "kukkatiiliä". Tämänhän voisi tehdä jo valmiiksi pakastimessa, mutta jotenkin sitä aina vaan unohtaa ja odottelee niitä oikeita pakkasia. Ja toivoo, etteivät vaivalla ja innolla väsätyt taideteokset sula saman tien.

Parhaimmillaan jääteoksia tulee tehtailtua niin, että joka kolkassa roikkuu joku jääteos ja riittääpä naapurinkin iloksi joku salaa viety koristus. En vain ole 100% ratkaissut sitä, miten jäästä saa kristallinkirkasta. Olen kokeillut jääkylmällä vedellä, keitetyllä vedellä ja monella tapaa, mutta aina niissä jonkin verran (mielestäni häiritsevästi) on kuplasumua. Parhaan tuloksen sain, kun jäädytin hitaasti kylmälaukun sisällä, ulkona kovassa pakkasessa teosta pari kolme vuorokautta. Veden laatu voi tietysti olla yksi tekijä...

Kertokaa, jos teillä on jotain ideioita ja vinkkejä tuon kirkkaan jään aikaansaamiseen.






 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mietin miten toisilla on niin kirkkaat luomukset.Mulla myös meneillään jääjutut.Tänään kuvaan.

Thilda kirjoitti...

Hei Nimetön! Niinpä! Olen tehnyt monia kokeiluja aiheesta, enkä kuitenkaan ole päässyt siihen parhaaseen laatuun ikinä. Mutta näillä mennään, ainakin toistaiseksi. :)

Kruunuvuokko kirjoitti...

Itse olen tullut siihen johtopäätökseen, että pakkaslämpötilalla ja jäädytysajalla lienee oma merkityksensä siihen miten kirkkaita jäädytettävistä lyhdyistä ym. saa. Liian kova pakkanen ja yön kestävä jäädytys tekee usein samean lopputuloksen. No, välillä kuitenkin onnistuu saamaan lasinkirkkaita jäädytyksiä ja välillä taas ei. Täytynee edelleen jatkaa kokeiluja jospa asia testaten selviää?
Mukavaa lauantaita. 😊

Thilda kirjoitti...

Hei Kruunuvuokko! Ahaa... se voisi kyllä olla kokeilemisen arvoinen asia, tuo pakkasvaikutus. :) Suloista lauantaita sinulle myös! :)