.

.

13.2.2021

Onnellisesti blogimaailmassa

Ah, olen niin onnellinen tähän blogimaailmaan palaamisesta! Tämä on niin paljon kauniimpi, harkitumpi, kiltimpi ja mukavalla tavalla verkkaisempi maailma, kun muu some. En tiedä lasketaanko tätä edes someksi, ei kai.

Mutta on tämä muuttunutkin. Kun aloitin ensimmäisen blogini "Kesakko" talvella 2010, blogeja oli vilisemällä. Ja kaikissa oli peruskaavana suunnilleen tämä sama, jossa postaukset rullaavat alaspäin, uuden ilmestyessä aina ylimmäksi. Nykyään tämä taitaa olla jo hyvinkin vanhanaikainen muoto. Monissa blogeissa näkymänä on nyt joukko kuvia ja jonkinlainen ingressi tai otsikko, josta klikkaamalla pääsee lukemaan koko tekstin. Muuten näkymä on hektisemmän oloinen. Ainakin lukijalta selaus vaatii muutaman klikkauksen enemmän. Monet ovat siirtyneet blogeista faceen tai instaan. Minua ne mediat eivät viehätä.

Itselleni blogimaailma on ennen kaikkea pieni yhteisö ja kauneuden ja inspiraation lähde. Rakastan harkitusti valittuja kuvia, jokaisen omaa tyyliä, tekstejä, jotka ovat joko pitkiä ja syväluotaavia tai sitten ihan pientä muutaman sanan kuvausta hetken tunnelmista. Huomaan pitäväni siitä, kun ihmiset antavat itsestään paljon. Ei ole väliä, onko joku omalla nimellään vai tekaistulla bloginimellä liikkeellä. Mutta oman itsensä rehellinen esiintuominen tekstissä on niin mielenkiintoista luettavaa!



Oma blogini on aaltoillut eri aikoina eri suuntiin. Aivan aluksi perustin blogin, koska halusin saada kuviani jonnekin julki. Sitten aloin vähitellen kirjoittaa jotain mukaan. Alussa kuvat olivat pieniä, sitten vähän isompia ja nyt jo isoja. Välillä tekstiä oli paljonkin, ehkä jopa liikaa. Välillä elämäntilanteet vaikuttivat siihen, että blogi jäi taustalle ja jouduin ikäänkuin syväjäähän koko asian kanssa. Koetin silti aina joskus käydä heittämässä elonmerkkiä itsestäni, jotta en vallan joudu unholaan.

Jossain välissä innostuin kokkailuista niin paljon, että blogini muuttui lähes pelkäksi kokkausblogiksi, joka ei kyllä ollut tarkoitus. (Kokkailu ei silti ole elämästäni mihinkään kadonnut.) Nyt olen jälleen herätellyt aktiivista blogiminääni ja kerännyt luonnoksiin ison kasan materiaalia, jotta kiireisenäkin aikana voin julkaista melko tiheästi jotakin uutta. Olen palannut omimpaan olotilaani ja julkaisen asioita, jotka kullakin hetkellä tuntuvat olevan mielen päällä.

Kaikki käyttämäni kuvat ovat minun ottamiani. Monissa kuvissa ideana on vain tunnelma, ei niinkään kirjaimellisesti juuri se paikka tai asia, josta kirjoitan. Kuvia olen ottanut kotona, museoissa, luonnossa, eri kaupungeissa ja jonkun verran Suomen rajojen ulkopuolellakin. Välillä kuvat ovat sellaisia fiilistelynäkökulmasta otettuja. Eivät niinkään suoraan 'tästä tuonne', vaan ikäänkuin sivusilmällä luotuja katseita. Tykkään myös kuvata ihan pieniä juttuja enemmän kuin laajoja maisemia. Takerrun yksityiskohtiin. 

Ja sille matkalle mukaan toivotan lämpimästi sinutkin!

 

Ei kommentteja: