.

.

17.2.2021

Tepastelua Södermalmilla ja Åsöbergetillä



Jos Ruotsin laivalta ei lähdekään kävelemään suorinta tietä Tukholman vanhaan kaupunkiin, vaan kääntyy loivasti vasemmalle Södermalmille, päätyy hyvässä lykyssä Åsöbergetille, jossa on viehättäviä vanhoja punaiseksi maalattuja pikkuruisia taloja 1700-luvulta!

Södermalmista on kirjallisia mainintoja jo vuodelta 1288. Södermalm on ensimmäinen asutettu esikaupunki, jonne rakennettiin jo 1300-luvun puolivälissä ensimmäinen kappeli, pysyvän asutuksen lisääntymisen seurauksena. Alue oli kuitenkin enimmäkseen porvariston laidunalueena ja asutus kiellettiin ja talot on jopa poltettu useaan kertaan valtapoliittisista syistä. Näissä pienissä jopa 1700-luvulta peräisin olevissa taloissa kuitenkin edelleen asutaan. Alue on kuin pieni kylä keskellä isoa kaupunkia. Suosittelen tutustumaan!














 

2 kommenttia:

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Kiitos matkavinkistä!
Tämän vinkin laitan kalenteriini. Rakennukset näyttävät upeille.
Aurinkoista viikon jatkoa sinulle!

Thilda kirjoitti...

Ole hyvä vain! 😊 Löysin tuon sattumalta, silloin kun sinne vielä uskalsi matkata, eli kuvat taitaa olla vuodelta 2018. On kyllä ikävä Tukholmaa välillä. Sen ihania kujia (en juuri ikinä pääse etenemään vanhastakaupungista muualle) ja puoteja! Pitäis joskus mennä oikein yöksi hotelliin. Nuo laivakäynnit on niin hektisiä muuten. Aurinkoista viikkoa sulle kans!