.

.

19.12.2021

Kaikki sujuu kuin...
...Strömsöössä? Kameroiden sulkeuduttua, lavasteissa, harjoituksissa? Pakkohan niidenkin on joskus olla hiukan epätäydellisiä! En voi olla ainut, jonka päivät täyttyvät suunnittelemattomista "Oho-eiku"-tapahtumista.

Eilen esimerkiksi tein piparitaikinaa. Sitä ihanaa, jonka nimi on "Siiri-mamman piparit" ja johon tulee raastettua appelsiininkuorta. Keittelin aineksia, seurailin reseptiä. Seuraavaksi sokeri. Missäs se nyt onkaan... ei näy kaapissa, ei sivupöydällä... veinköhän sen kellariin? Ei, ei ole siellä. No, missä ihmeessä se nyt on?! Juuri toissapäivänä ostettu paketti! Eilen laitoin sitä taatelikakkuun (joka sivumennen sanoen onnistui ainakin muotonsa puolesta loistavasti!) ja nyt sitä ei näy missään! On vain juuri avattu hillosokeripaketti. Hmmm... miksi sivupöydällä on hillosokeripaketti, kun kaapissakin on vajaa sellainen?

Seuraavaksi ryntäsin googlettamaan "voiko hillosokeria käyttää leivonnassa?" ja helpottava vastaus oli että voi, jos mitään muuta sokeria ei ole saatavilla! Ja joka tapauksessa taatelikakkuhan oli jo hillottu. Pähkäilin hetken palasokerin, tomusokerin ja fariinisokerin välillä ja päädyin siihen hiton hillosokeriin piparitaikinankin kohdalla. (Vaikka nyt yön yli nukuttuani, en käsitä miksi en päätynyt ennemmin vaikka palasokeriin?! Ajattelin varmaan, että hankala syödä jos pipareissa on kovia paloja...) Olenkin aina sanonut, että minä en ole mikään sokerileipuri! Kaakkujen kanssa on niin turhan tarkkaa! Se on niin rakettitiedettä, ei mitään mahdollisuuksia säveltää omiaan. Pyh!

Mutta ei tämä minua masenna! Ehkä olen keksinyt uuden respetin? Tarjoan ehkä vieraille hillosokeria kahviinkin! Sitäpaitsi suuret keksinnöt tehdään aina puolivahingossa.

Tänään lähden Leineperin ruukille joulumyyjäisiin. Olen ollut siellä parina edellisenäkin vuonna ja tykännyt sekä miljööstä, tunnelmasta, että myytävistä tuotteista. Ehkä sieltä hyvinkin löytyy jotakin niin viehättävää, että se on pakko ostaa?

 

2 kommenttia:

HWIT BLOGG kirjoitti...

Åh vilka härliga gamla julbilder! Såna hade alltid min mormor och farmor på väggen :)
Ha en fin söndag, alltid kul att kika in till dig!
Kram från Titti

Thilda kirjoitti...

Titti; Tack så mycket! <3 Jag älskar gamla julbilder! :)