.

.

15.12.2021

Joulun tuoksut



Osa joulun tuoksuista liittyy vahvasti ruokiin. Lapsuudenkodissani joulun tuoksut muodostuivat äidin kokkailuista; kinkusta, sillistä, lipeäkalasta ja valkokastikkeesta, pipareista ja laatikkoruoista. Osansa tuoksumaailmaan toi tietysti joulukuusi ja hyacintti.

Meidän joulussamme eniten tuoksuu varmasti piparit, joulukinkku, kuusi, hyacintit sekä tuoksukynttilät. Tänään aion ryhtyä tekemään laatikkoruokien pohjia (valmiiksi paistan ne vasta lähempänä aattoa) ja leipomuksia.

Musiikkina tänään on Jazzjoulu Amerikkalaiseen tapaan. Uutena asiana tänä vuonna on Netflixin jouluelokuvat. Olemme katsoneet niistä kaksi ja vaikka mitä on vielä jäljellä. Aika kivaa kellua jouluisessa fiiliksessä viikkotolkulla. Voi olla, että tämä on yksi parhaista loppuvuosista ikinä!
 








 

2 kommenttia:

Joululainen kirjoitti...

Mukavia kokkailuja! Meillä mennään pitkälti ostoisilla jouluruuilla. Kardemummakakun saatan tehdä. Olen kyllä opettanut kuopuksen tekemään sen, niin jospa delegoisi homman pojalle. 😄

Minä hankin Netflixin monen vuoden harkinnan jälkeen tänä syksynä, kun ei enää tahtonut löytyä mitään katsottavaa Ruudusta ja mtv-palvelusta. Pelkkää tositv-hömppää. Leppoisia jouluelokuvia N:stä kyllä löytyy!

Kohta viikko enää aattoon! Nyt nautitaan! ✨

Thilda kirjoitti...

Joululainen; Kiitos! Minäkin olen delegoinut jotain jouluruokaa tyttären tehtäväksi. :)
Minulla on vähän ristiriitainen olo Netflixin suhteen, mutta kyllä sieltä nyt on alkanut löytyä kaikenlaista. Parhaillaan katselen Annaa...